We gaan samen méér groen doen en zien kansen! ‘Groene straat in Belfeld’

Foto: © Pixabay.

Ons klimaat verandert. Dat zorgt voor steeds hevigere regen- en hagelbuien en extreme warmte in de zomer. Soms zorgen de buien voor wateroverlast en schade. De extreme hitte en droge periodes zorgen voor lage waterstanden. 

Venlo moet daarom klimaatbestendiger worden en dat doet de gemeente samen met inwoners en ondernemers. We zetten allemaal een klein stapje en samen maken we meters.

De Groene Straat
In Belfeld gaan ze samen met de bewoners en Dorpsraad Belfeld aan de slag om de éérste Groene Straat te realiseren. De Prins Fredrikstraat, Montfortstraat en Bolenbergweg in Belfeld komen hiervoor in aanmerking. Er ligt nog geen plan wat we precies gaan doen. Dat plan willen we samen met de bewoners en de Dorpsraad Belfeld maken. Uiteindelijk kiezen we de straat waar de meeste kansen liggen en waar de betrokkenheid van bewoners het grootst is.

Wat is de Groene Straat?

Door meer groen in de straat en een andere manier om regenwater af te voeren maken we de straat bestendiger tegen de steeds hevigere regenbuien en extreme warmte in de zomer. Maar de Groene Straat is meer dan dat. Denk daarbij aan:

– Méér koelte tijdens hoge temperaturen
– Méér energie besparen en dus kosten besparen
– Méér vlinders in je tuin
– Méér groente uit je eigen tuin
– Méér plezier uit hergebruikte spullen

Starten in jouw omgeving
We starten met de Groene Straat in Belfeld en uiteindelijk willen we dit in heel Venlo toepassen. Maar je hoeft niet te wachten tot we bij jou in de straat aan de slag gaan. We zijn altijd geïnteresseerd in goede ideeën en plannen en kunnen kijken of we hierin iets kunnen betekenen als meerderde mensen hier de schouders onder willen zetten.

Daarnaast kun je ook zelf een stap zetten om jouw omgeving groener en klimaatbestendiger te maken. Zo kun je de bestrating in je tuin (deels) vervangen voor meer groen of bijvoorbeeld een regenton plaatsen.

Je kunt ook het regenwater afkoppelen van het riool. Het afkoppelen houdt in dat de afvoer van regenwater naar de riolering wordt verwijderd. Dit regenwater wordt vervolgens ter plaatse opgevangen óf het zakt weg in de bodem. Hiervoor kun je een subsidie aanvragen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen