Opening UM Campus Venlo in het voormalige pand Raad van Arbeid

Foto: © Venlo Online.

Op donderdag 10 oktober is het nieuwe onderkomen van de Campus Venlo van de Universiteit Maastricht in het voormalige pand van de Raad van de Arbeid officieel geopend.

De nieuwe campus biedt drie studieprogramma’s gerelateerd aan de thema’s voeding, gezondheid, business & logistiek: de bachelor University College Venlo en de master programma’s Health Food Innovation Management en Global Supply Chain Management & Change.

Erwin Boom, wethouder Economische Zaken en Hoger Onderwijs: “De verbouwing van de Raad van Arbeid voor de Universiteit Maastricht betekent een nieuwe, flinke stap omhoog voor de ontwikkeling van Venlo Studentenstad. Het is de perfecte invulling van een markant gebouw in de Venlose binnenstad dat de aantrekkingskracht voor universitaire studies in onze stad vergroot. We mogen ontzettend trots zijn op wat er hier is gedaan, met een uitstekende samenwerking tussen alle partners.”

In september 2018 startte de verbouwing van het pand aan de Nassaustraat. Het bureau InExarchitecten uit Maastricht creëerde met behoud van karakteristieke elementen uit de jaren 50, zoals de stalen kozijnen en glas in lood ramen, een moderne onderwijsfaciliteit in de Venlose binnenstad. Met 28 woonstudio’s voor studenten, een collegezaal, bibliotheek, onderwijsruimtes, kantoren en een riante gezamenlijke ruimte plus buitenplaats met veel groen, is voor iedereen alles onder handbereik. Zo heeft de campus weer ruimte om te groeien met behoud van haar hechte community.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen