Herstelhuis Venray geopend

Foto: Pixabay.

In Venray opende begin september 2019 het Herstelhuis: een plek waar mensen even op adem kunnen komen als ze door psychische problemen thuis vastlopen. Er is plaats voor 4 personen uit de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. Ze blijven er maximaal 14 dagen.

Mensen die hulp nodig hebben, kunnen zich melden via telefoon 0478-201526 of e-mail: [email protected]

Het Herstelhuis
In het Herstelhuis kunnen mensen tot rust komen en weer hun balans terugvinden. Gasten krijgen begeleiding van ervaringsdeskundigen: mensen die weten wat het is om moeilijke periodes door te komen en met hun ervaring anderen kunnen helpen. Ze kijken samen met de gast wat er nodig is om weer terug in balans te komen, en regelen eventueel ondersteuning thuis. Een kort verblijf in het Herstelhuis kan verergering van de situatie voorkomen.H et Herstelhuis kwam tot stand door samenwerking tussen zeven Noord-Limburgse gemeenten, het Zelfregiecentrum, GGZ-organisatie Vincent van Gogh en Buro Andersom.

Aanpak personen met verward gedrag
Het Herstelhuis is een pilot van 15 maanden. Het is een onderdeel van de regionale Aanpak personen met verward gedrag, een samenwerking tussen de zeven Noord-Limburgse gemeenten en vele partners die betrokken zijn bij deze doelgroep. Een aanpak die in Noord Limburg gericht is op het voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen.