Geslaagde Allerkinder in Venlo

Foto: Allerkinder - Venlo Nieuws.

Even leek het erop dat het kinderfeest Allerkinder in Venlo zou verdwijnen. Steeds minder kinderen kwamen opdagen bij het kinderfeest waarbij zij verkleed als ‘grote mensen’ in een optocht in de stad lopen. 

Sinds vorig jaar is de opzet van het kinderfeest veranderd. Het kinderfeest wordt binnen gehouden met een modeshow, speurtocht en een goochelshow. Dit jaar liepen zo’n twintig kinderen een modeshow voorzien van een bolhoed, een wandelstok en een pijp.

Allerkinder
Ieder jaar organiseert Stichting Kinderfeesten Venlo op 28 december het kinderfeest Onnozele Kinderen, in Venlo Allerkinder genoemd. Venlo kent een lange traditie rond het verhaal van Allerkinder en is momenteel nog de enige stad waar deze traditie al zeker meer dan 60 jaar ononderbroken wordt gevierd. Hierdoor heeft het feest dan ook een extra Venloos tintje. De jongens worden volgens de oude traditie gehuld in een colbertjas, een hoed en pijp en soms zelfs met een wandelstok in de hand, en de meisjes krijgen een deftig hoedje, een beetje make-up en misschien zelfs wel een jasje met een bontkraagje. Een dag groot zijn is waar het allemaal om draait.

Stichting Kinderfeesten Venlo
Stichting Kinderfeesten Venlo organiseert in Venlo en Blerick vijf culturele kindertradities met als doel deze tradities door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Naast de historische betekenis zijn deze vrolijke feesten voor de kinderen ook gewoon erg leuk! Wij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de Palmhöltjesoptoch, Keuningsoptoch, Sintermêrte, Sinterklaos en Allerkinder in de stadskern Venlo en het centrum van Blerick. De evenementen zijn gratis te bezoeken.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen