Projecten kiezen tijdens het buurtbudgetfestival

Foto: Gemeente Venlo.

Tussen 1 oktober en 31 oktober 2018 kon iedereen projecten indienen binnen de twaalf gekozen thema’s. Er zijn meer dan vijftig projecten ingediend. Tijdens het buurtbudgetfestival op donderdag 8 november kiezen de aanwezigen de projecten die daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. 

Iedereen die in de wijk Vastenavondkamp woont, is welkom om tijdens deze avond zijn of haar stem uit te brengen. Het buurtbudgetfestival start om 19.00 uur in de Muspelheim .

Binnen elk thema is ten minste één project ingediend. Bij de thema’s ‘verkeersremmende maatregelen’, ‘kindvriendelijke straten en pleinen en speelgroen’ en ‘ondersteuning van jeugdgroepen, bewonersnetwerken en verenigingen’ zijn de meeste projecten ingediend.

Tijdens het buurtbudgetfestival op 8 november 2018 worden alle projecten op posters gepresenteerd en krijgen de aanwezigen de kans om alles te lezen. Daarna zullen de aanwezigen in groepen met elkaar discussiëren welke projecten favoriet zijn. Uiteindelijk brengt iedereen zijn stem uit op zijn favoriete project binnen dat thema door middel van een fiche. Iedereen krijgt twaalf fiches en bij elk thema mag iedereen één stem uitbrengen.

Vervolgens worden de stemmen geteld. Het project met de meeste stemmen binnen dat thema wordt uitgevoerd. Is er dan nog geld over binnen het thema? Dan wordt gekeken of de nummer twee uitgevoerd kan worden. Als nummer twee niet mogelijk is, wordt er gekozen voor nummer drie enzovoorts.

Reacties

article
50718
Projecten kiezen tijdens het buurtbudgetfestival
Tussen 1 oktober en 31 oktober 2018 kon iedereen projecten indienen binnen de twaalf gekozen thema’s. Er zijn
https://venlo.nieuws.nl/gemeente/50718/projecten-kiezen-tijdens-buurtbudgetfestival/
2018-11-06T09:00:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/11/05172529/355-buurtbudget-festival_1.jpg
Gemeente, nieuws