Mantelzorgers kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen

Foto: Zorg - Pixabay.

Ben je mantelzorger en woont jouw zorgvrager in de gemeente Venlo? Ben je al minimaal 3 maanden mantelzorger en dat minimaal 4 uur per week? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2018. 

Wat is mantelzorg?
Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Mantelzorgers zijn geen professionele hulpverleners of vrijwilligers maar hebben een persoonlijke band met diegene voor wie zij zorgen. De zorg gaat hierbij verder dan de dagelijkse verzorging van bijvoorbeeld een kind of ander familielid.

Wat houdt de mantelzorgwaardering 2018 in?
Net als voorgaande jaren geeft de gemeente Venlo ook in 2018 mantelzorgvouchers ter waarde van € 75,00 cadeau. Deze kunt u besteden bij diverse lokale en regionale ondernemers (o.a. winkels, restaurants en culturele voorzieningen). Naast de vouchers wordt ook een mantelzorgpas verstrekt. Met deze pas kunt u gebruik maken van allerlei kortingen bij lokale en regionale ondernemers. U kunt zich aanmelden tot en met 31 december 2018.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de Mantelzorgwaardering 2018 door het aanmeldformulier digitaal in te vullen en te versturen. Ga naar aanmelden. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen