Informatieavond over vrijwillige opvoedondersteuning in gezinnen

Foto: Wel.kom

Support Opvoedingsondersteuning is een project van Wel.kom waarbij gezinnen die tijdelijk uit balans zijn met hulp van vrijwilligers worden ondersteund. Voor deze begeleiding en ondersteuning van gezinnen in de gemeente Venlo is Wel.kom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Om die reden organiseert Support op maandag 15 mei a.s. een informatieavond bij Boulevard Hazenkamp te Blerick.

Het doel is geheel vrijblijvend uitleg te geven aan potentiële vrijwilligers over wat vrijwilligerswerk in de gezinnen inhoudt. Iedereen die een zinvolle tijdsbesteding zoekt in de vorm van vrijwilligerswerk en affiniteit heeft met kinderen en opvoeden is van harte welkom.

De gezinnen die gebruikmaken van Support zijn gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar waarvan de ouder iemand zoekt om op terug te vallen. De vrijwilliger bezoekt het gezin één keer per week. De ondersteuning kan gericht zijn op de kinderen, de taal, of het bieden van praktische of emotionele steun.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze beschikken over begrip, inlevingsvermogen, een positieve levenshouding, en ervaring in het opvoeden van kinderen.

Mensen die zich na deze informatieavond aanmelden als vrijwilliger krijgen een voorbereidende training, begeleiding door professionals van Support en een onkostenvergoeding. Tijdens terugkomdagen voor vrijwilligers kunnen zij hun ervaringen delen met anderen en krijgen zij workshops aangeboden over opvoeden en opgroeien. En natuurlijk is de voldoening als een gezin aangeeft dat een vrijwilliger echt iets betekent voor de ouder(s) het mooiste cadeau.

Informatieavond
De informatieavond is op maandag 15 mei a.s. van 19.00-21.00 uur (inloop tussen 18.45-19.00 uur) in Boulevard Hazenkamp, Albert Verweystraat 6 in Blerick. Aanmelden is gewenst via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen