Bezoekers vinden weg terug naar De Maaspoort

Foto: De Maaspoort.

Venlo, 10 januari 2023 – In totaal bezochten in 2022 120.000 gasten De Maaspoort voor een voorstelling, congres of evenement. Ruim 85.000 bezoekers bezochten een theatervoorstelling. Bezoekers aan de restaurants Bistro de Luif, Cabillaud en het Scheuten dakterras zijn hierin niet meegerekend.

Na twee jaren corona was het spannend voor het theater. Zou het publiek de weg terugvinden naar het theater? Ondanks de lockdown in januari en beperkingen in februari heeft De Maaspoort ruim 120.000 bezoekers welkom geheten bij voorstellingen, congressen en evenementen. In 2018 waren dat er 125.000. In 2016 en 2017 waren er rond 140.000 bezoekers dankzij de zomerprogrammering met de familie Kazàn. 2019 was met 144.000 bezoekers het meest succesvolle jaar ooit voor De Maaspoort.

Tweeënveertig keer was de zaal uitverkocht, bijvoorbeeld bij Rob Scheepers, Lex Uiting, Herman van Veen, Dylan Haegens, Nick & Simon, Showorkest Harmonie Fortissimo en Soweto Gospel Choir. Ook de Venlose Revue zorgde met bijna 10.000 bezoekers traditiegetrouw voor volle zalen. Natuurlijk waren ook veel familievoorstellingen uitverkocht nadat bekend werd gemaakt dat kinderen het theater gratis mogen bezoeken dankzij het eigen Jeugdfonds ‘Goed voor elkaar’. Zo genoten vele ouders met hun kinderen van Kruimeltje, Juf Roos en De Regels van Floor. Het theater wil theater voor kinderen gratis houden en roept (particuliere) donateurs en fondsen op om het Jeugdfonds te steunen.

De tevredenheid van de bezoekers is zeker zo belangrijk. Deze was met een overall gemiddelde van een 8,5 het hoogste ooit. De voorstellingen werden gemiddeld gewaardeerd met een 8,7, nooit eerder waren bezoekers zo tevreden en dankbaar.

De Maaspoort kijkt dus terug op een succesvol jaar. Leon Thommassen, directeur-bestuurder: “Na twee jaar met diverse maatregelen en veel onzekerheid konden we weer vooruit kijken. Met veel enthousiasme zijn we aan de slag gegaan om onze bezoekers weer enthousiast te maken. Ik ben ontzettend blij dat zoveel gasten de weg naar De Maaspoort hebben gevonden het afgelopen jaar. Ook op culinair gebied was het weer een succesvol jaar. Sinds deze zomer staat Chef Max Wetzels in de keuken bij Cabillaud en opnieuw hebben we een toprecensie in de Gault Millau en de LEKKER 500 ontvangen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen