Excursie Het Limburgs Landschap: Kortste dag wandeling

Foto: © Piet Fleuren.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er regelmatig excursies georganiseerd. Op woensdag 7 december wordt er een wandeling gehouden in het teken van de kortste dag. De excursie vertrekt om 13.30 uur vanaf de Gasterij Groote Heide, Hinsbeckerweg 55, 5915 PS in Venlo.

De excursie is gratis en duurt ongeveer 2 uur. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Als de bomen in het bos hun bladeren verloren hebben en het zonnetje even zijn stralen door de kale takken laat stromen, kan er prachtig door de, anders dicht groene, bomen en struiken gekeken worden. Met wat geluk laat de zon de rijp dan glinsteren en schitteren.

Nu de dagen op zijn kortst zijn en de natuur in rust is, is er toch nog van alles te zien. De gidsen nemen de deelnemers mee op een excursie door verschillende gebieden met een bezoekje aan de grootste Vliegden van de Groote Heide. Ontdek zelf hoe fraai de mossen en korstmossen zijn. Afhankelijk van het weer kunnen ook de boompaddenstoelen zich nog laten zien. De natuur gaat zich ook alvast voorbereiden op het komend voorjaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen