Feministisch platform DAMN, HONEY in derde aflevering ‘Aangenaam, de podcast’

Foto: © DAMN, HONEY!

VENLO De derde aflevering van ‘Aangenaam, de podcast’ is nu te beluisteren. In deze aflevering schuiven Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van DAMN, HONEY aan bij het regionaal feministisch platform. Hagen en Van Voorthuizen, oprichters van het grootste feministische platform van Nederland, touren momenteel door het land met hun theatervoorstelling ‘ZELF WETEN’. Deze voorstelling is 24 november te zien in Theater de Maaspoort, als onderdeel van een reeks van vijf voorstellingen waarbij het theater en Bibliotheek Venlo samenwerken om kritische en innovatieve denkers naar Venlo te halen. 

“DAMN, HONEY was voor ons een van de lichtende voorbeelden die tot de oprichting van Aangenaam hebben geleid. Toen we hoorden dat zij het theater in gingen, waren we meteen enthousiast. Dat het ons gelukt is om ze, samen met De Maaspoort en de bieb, naar Venlo te halen – de enige plek in Limburg waar ze spelen – is een droom die uitkomt!”, verklaart Nanet Hazenbosch, die samen met Nina Bellen en Crissy het regionaal feministisch platform runt. 

In de voorstelling schoppen Hagen en Van Voorthuizen aan de hand van hun eigen ervaringen misverstanden als ‘dat feministen mannen haten’, het vrouwelijk orgasme en straatintimidatie met verve onderuit voor het publiek. ‘ZELF WETEN’ is is één van de vijf in deze samenwerking tussen Theater De Maaspoort en Bibliotheek Venlo.  

“We vinden het fijn dat er steeds meer ruimte komt voor andere geluiden. We zijn met Aangenaam begonnen omdat wij onszelf niet terugzagen in de regio. De  reeks voorstellingen die de bibliotheek en De Maaspoort organiseren, dragen bij aan een diverser Venlo, een Venlo dat wij herkennen. Dat juichen wij alleen maar toe natuurlijk!”, aldus Hazenbosch. 

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop op de website van Theater de Maaspoort, waar tevens gereserveerd kan worden voor een speciaal voorprogramma bij STEK, de horecagelegenheid van de bibliotheek.

 

Reacties

Cookieinstellingen