15e Venlolezing door Luc Verhaegh

Foto: Luc Verhaegh. © Thijs de Beer

Op dinsdag 10 januari 2023 zal Luc Verhaegh de 15e Venlolezing uitspreken. De Venlolezing wordt jaarlijks voorgedragen door een Venlonaar jonger dan 35 jaar en is bedoeld om iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de gemeente Venlo te inspireren. Dit jaar koos de organisatie voor Luc Verhaegh, die zich steeds sterker manifesteert als kritische en intellectuele denker en doener in de stad

De Venlolezing van Luc Verhaegh wordt voorgedragen in de parterre van het Venlose stadhuis en begint om 20:00u. Mensen die de lezing willen bijwonen kunnen zich aanmelden via [email protected]

Luc Verhaegh
Luc Verhaegh (Grubbenvorst, 1990) runt een bijlesfabriekje onder de naam ‘Luc helpt met huiswerk’ en profileert zich daarnaast steeds nadrukkelijker als cultuurmaker in Venlo. Hij duikt op allerlei plekken in de stad op: als podcastmaker, als host van literaire lezingen, maar ook als DJ en als all-round kritisch beschouwer. Luc studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam, en paarde hier zijn unieke referentiekader aan kritisch en analytisch denken.

Mensen kunnen Luc kennen als de eerste tweevoudig winnaar van de televisiequiz ‘Per seconde wijzer’, of van zijn lezingen over onder andere Franz Kafka en Shakespeare’s Hamlet. Of misschien hebben ze hem achter de draaitafels zien staan op het Zomerparkfeest. Tijdens de Venlolezing zal Verhaegh voor het eerst een uitgebreider inzicht geven in zijn ideeën en reflecties.

Venlolezing
De Venlolezing is een betoog dat jaarlijks wordt voorgedragen door een Venlonaar jonger dan 35 jaar en is bedoeld om iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de gemeente Venlo te inspireren: overheid, bedrijfsleven, onderwijs, culturele instellingen en burgers. De Venlolezing is de afgelopen jaren uitgesproken door Aangenaam (2020), Fritsch van Osch (2021) Nils van der Grinten (2020), Karin Bartels (2019), Rolph van Heijster (2018), Vincent Pijnenburg (2017), Dennis Meens (2016), Merve Karaman (2015) Jeroen van Aerle (2014), Bart Verlegh (2013), Loes Keijsers (2012), Mark Verheijen (2011), Miel Theeuwen (2010) en Marcel Tabbers (2009). Alle Venlolezingen zijn terug te lezen en te bekijken op www.venlolezing.nl.

Reacties

Cookieinstellingen