Grenswerk lanceert met “De Steun” een nieuw wekelijks clubconcept

Foto: © De Steun.

De Steun is vanaf 5 november dé clubavond van Venlo en omstreken waar liefhebbers van elektronische muziekcultuur elkaar kunnen ontmoeten. De Steun zal een veilige plek zijn waar ontdekking, inclusie, solidariteit en de gedeelde liefde voor clubcultuur centraal staan en gevierd worden. Kortom; voor de bezoekers een plek waar men zichzelf kan zijn maar naast gelijkgestemden ook nieuwe perspectieven tegenkomt.

Grenswerk gaf de afgelopen jaren al een duidelijk signaal af: elektronische muziekcultuur en het bijbehorende nachtleven zijn veel meer dan zomaar een feestje. Het is een zeer waardevol onderdeel van onze eigen cultuur en identiteit. “Het is een plek waar heel veel ruimte is voor artisticiteit, jezelf ontdekken. Iedereen is gelijk in het donker van de nacht. Er is ruimte voor zelfontplooiing en artistieke en sociale initiatieven. De nacht is heel waardevol”, aldus een eerder statement van Grenswerk directeur Tim Gaal.

Uiteraard organiseert Grenswerk sinds de opening in 2014 bijna wekelijks dance avonden, in zowel de zaal als het cafégedeelte. Met dit nieuwe wekelijkse concept in het cafégedeelte wil het Venlose podium echter inzetten op structurele community building; het moet een vertrouwde plek worden waar zowel artiesten als liefhebbers van de muziek elkaar wekelijks kunnen ontmoeten. De focus daarbij is met name op underground genres als house en techno en alle bijbehorende sub-genres. 

Daarnaast is er een duidelijke maatschappelijke visie die ten grondslag ligt aan het concept. De geschiedenis leert namelijk dat uit dit soort broeinesten nieuwe progressieve ideeën kunnen voortkomen. Creatievelingen, artiesten en kunstenaars hebben vaker dan niet revoluties ingeleid en zinvolle alternatieven geboden op wat standaard is. Het is dan ook belangrijk om een plek te creëren waar fantasie en inlevingsvermogen worden gestimuleerd en ideeën omgezet kunnen worden in acties. “In deze verwarrende en tumultueuze wereld is het essentieel dat jongeren en jong-volwassenen hun eigen plek kunnen innemen en daarbij positivisme en hoop kunnen ervaren. Wij hopen daar met dit concept een beetje aan bij te kunnen dragen”, aldus Grenswerk directeur Gaal.

Grenswerk programmeur Dance & Hiphop, Lieke Lenders (28) onderschrijft dit volledig: “We hoeven er niet omheen te draaien, we hebben met zijn allen een bizarre en heftige periode achter de rug tijdens de Corona jaren. En alsof dat niet genoeg was, zijn er op dit moment allerlei bedreigende ontwikkelingen waar we als individu weinig tot geen invloed op hebben. Wat we wel hebben is elkaar. We kunnen en moeten solidair zijn, elkaar steunen. Het is tijd voor een nieuw geluid, een tegenbeweging om de status quo te doorbreken. Om een nieuwe weg voorwaarts te vinden. Om te dromen over hoe het anders kan. Uit die gedachten is De Steun geboren.”

De Steun is elke zaterdag geheel gratis toegankelijk en vindt plaats in het cafégedeelte van Grenswerk vanaf 23:00u. 

Line Up november 2022

5 november (eerste editie) Quick Boys + Ultra Rolo  (geweest)
12 november Volksfreude + Tripeo
19 november Six Feet Up + Mitta
26 november Arcade + Boonie + Flatspot

Reacties

Cookieinstellingen