Vg. D’n Oeles – Insjeete 2022

Foto: © JTFoto 2018 - Oeles via website.

De ‘elfde van de elfde’ is traditioneel de datum waarop het nieuwe Vastelaovend-seizoen van start gaat. Zo ook natuurlijk in Tegelen. Vrijdag 11 november 2022 zal op het Oelesplein in hartje Tegelen het seizoen 2022-2023 worden ingeschoten door de vier Samewerkende Tegelse Vastelaovesgezelsjappe (STV).

Het insjeete begint om 19.11 uur. Op het Oelesplein aan de kruising van de Bergstraat, Engerstraat en Posthuisstraat zullen de carnavalsverenigingen D’n Oeles, De Kaetelaers, De Boereraod en De Beerpiëp zich verzamelen. Via elf kanonslagen van het Oelesgesjöt zal het startsein gegeven worden voor het nieuwe seizoen. De Boerejoekskapel zal voor de muzikale noot zorgen. Het regiment Frei-Husaren von Glasenapp 1760 zal de laatste kanonslag verzorgen in de vorm van een saluutschot.

Na afloop (rond 20.00 uur) zullen de verenigingen in optocht naar Kefee Sintermerte vertrekken waar gezamenlijk getoost zal worden en de Tegelse Vastelaovend wordt ingeluid. Ook hier zal de Boerejoekskapel present zijn. Iedereen is bij Sintermerte van harte uitgenodigd.

Reacties

Cookieinstellingen