Haandert Rock 9 op 5 november 2022.

Foto: HR9.

Op zaterdag 5 november 2022 opent Cultureel Centrum de Haandert haar deuren voor Haandert Rock 9. Opnieuw drie bands die staan te springen om er op 5 november een onvergetelijke avond van te maken. Dus ben erbij!!

De opening van Haandert Rock 9 wordt verzorgd door Galdstone. In 2019 trad de groep VanNelle al eens op bij Haandert Rock. Een week later overleed de zanger plotseling. VanNelle bestond daarna niet meer. Het gedachtegoed van VaNNelle blijft, maar Gladstone is toch, vooral op muzikaal gebied, een totaal andere band geworden. Het genre blijft evengoed in de Blues & Rock sfeer, met heel veel gevoel voor dynamiek in de nummers en plaats voor verrassingen. De heren van Gladstone hebben een rijk muzikanten verleden achter de rug waarbij zij kunnen putten uit verschillende muziekrichtingen.  Ze hebben zelf nog aan hun naam toegevoegd ‘smoking music’. De rook en enthousiasme gaan er van af spatten.

De tweede band is Shadowplay. Deze band bestaat uit doorgewinterde vlees- en bloed muzikanten die al vele jaren bij diverse bands gespeeld hebben. Shadow Play is een groep die flink aan de weg timmert. Zij brengen een muzikaal eerbetoon aan Rory Gallagher. Wie kent deze in Ierland geboren bluesgitarist en rock revolutionair niet. Rory werd in 1972 en 1974 uitgeroepen tot de beste gitarist van de wereld. Helaas is deze gitaar virtuoos en gitarist van het volk veel te vroeg gestorven (1995). Shadow Play zijn geen lookalikes, brengen geen één op één kopieën van zijn nummers. Maar brengen wel de live spirit waar Rory zelf om bekend stond.

Als afsluiter Cool’O’Keefe. Cool’O ‘Keefe is een ‘oude getrouwe’ voor Haandert Rock. De band haalt zijn invloeden uit de rock/blues en funk. De leden maken al hun leven lang muziek op de manier zoals het hoort: vol emotie, gemeend en uit het hart. Zij geven bestaande nummers een ander jasje, zonder de essentie van het nummer uit het oog te verliezen. De drive om muziek te maken straalt er van af tijdens hun optredens. Ook dit optreden van Cool’O’Keef wordt er een om niet te vergeten. Dus: see it, hear it, feel it. love it!

De echte liefhebber noteert in zijn/haar agenda: Haandert Rock 9, 5 november 2022, aanvang 20.30 uur, deuren open om 20.00 uur, gratis entree!
Meer informatie: www.haandertrock.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen