Avontuurlijke lichtjesroute vertelt kinderen over middeleeuws Venlo

Foto: © Lichtjesroute.

Deze winter kunnen kinderen een avontuurlijke lichtjesroute lopen in de historische binnenstad van Venlo. De interactieve ontdekkingstocht leidt langs bijzondere plekken en vertelt aan de hand van stadslegendes Flujas en Guntrud over Venlo in de middeleeuwen. Als je met een speciale scepter de elf schildjes op de route aanraakt, komt het verhaal van Flujas en Guntrud tot leven. De route – beschikbaar in Nederlands én Duits – is ontwikkeld door Venlo Partners en tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Venlo.

Van 7 december tot en met 8 januari in de Venlose binnenstad.

Beginnen bij de bieb
De lichtjesroute, die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, begint bij Bibliotheek Venlo. Daar kun je een scepter kopen (€ 3,-) en versieren. Vervolgens leg je een parcours van ongeveer 1 kilometer af langs elf schildjes met korte verhalen en een interactieve verrassing. Heb je na de basisroute nog niet genoeg, dan zijn er in de binnenstad ook nog een aantal bonusschildjes te vinden. De route kan iedere dag gelopen worden van 10:00u tot 21:00u. (Let op! Scepters kunnen alleen gekocht worden tijdens de (overigens ruime) openingstijden van de Bibliotheek).

Venlose techniek
De techniek van de lichtjesroute is van het Venlose bedrijf Lagotronics Projects, die wereldwijd audiovisuele en interactieve belevenissen ontwikkeld. Jules Backes van Venlo Partners: “Met deze interactieve techniek kunnen we een geweldige kinderbeleving toevoegen aan de binnenstad. Een ideale activiteit voor het hele gezin tijdens de sfeervolle winterdagen!’

Reacties

Cookieinstellingen