Feestelijke herdenking dichter en schrijfdocent Koos van den Kerkhof

Foto: © Cover boek.

Feestelijke herdenking dichter en schrijfdocent Koos van den Kerkhof en presentatie van de bundel Nagelaten gedichten. Dichter en schrijfdocent Koos van den Kerkhof overleed plotseling op 14 november 2021 op 75-jarige leeftijd. Nu een jaar later op 13 november 2022 wordt zijn bundel Nagelaten gedichten om 15.00 h. gepresenteerd in Café De Stek in de Begijnengang 2 naast de Bibliotheek in Venlo.

Als stadsdichter van Venlo publiceerde Van den Kerkhof vanaf 2002 in Dagblad de Limburger gedichten die inspeelden op de actualiteit. Daarnaast publiceerde hij in jaarboek Buun. Van den Kerkhof debuteerde in 1978 met de bundel Huis van Bewaring. De laatste bundel Oud zink verscheen in 2008. Begonnen als voordrachtskunstenaar in de jaren 80, was hij later actief als recensent, redacteur en vooral als docent creatief schrijven, met name bij het CKE-Eindhoven en Het SchrijfLab. Generaties schrijvers uit Eindhoven, Limburg en ver daarbuiten heeft Koos de fijne schrijfkneepjes bijgebracht.

Met unieke oude beeld- en geluidsopnamen van Van den Kerkhof laat de bekende Venlose kunstenaar Pii Daenen zien en horen van zijn creatieve ervaringen met Van den Kerkhof. Beeldend kunstenaar Rens Brouns toont het recente project Schilder-Dichter waaraan hij samen met Koos bezig is geweest tot op het eind. Ike Schotanus was mede-schrijfdocent bij het CKE-Eindhoven en draagt gedichten voor en vertelt over Koos als collega. Uitgever en volkstuinder Willem Kurstjens draagt meer gedichten voor en doet een boekje open over Van den Kerkhofs brede literaire en volkstuinlijke activiteiten.

Het eerste exemplaar van de bundel Nagelaten Gedichten zal worden aangeboden aan dochter Rosa van den Kerkhof.

Reacties

Cookieinstellingen