Venlo Leest! Met Jaap Robben

Foto: Jaap Robben © Stephan Vanfleteren

Venlo Leest! presenteert haar volgende lezing met Jaap Robben. De auteur van Birk en Zomervacht komt op donderdag 27 oktober naar Venlo. In STEK wordt Jaap Robben geïnterviewd over zijn nieuwe roman Schemerleven.

Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf.

Robben zegt zelf over dit boek: “Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef over overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst in een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man.”

Datum: Donderdag 27 oktober 2022
Tijdstip: 20:00 – 21:30 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur
Locatie: STEK, Begijnengang 2, 5911 JL Venlo
Ticketprijs: €10 incl. koffie/thee

Tickets zijn te koop bij de Bibliotheek Venlo en Boekhandel Koops. 

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor één leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk boekhandel, lezer en recensent. Birk werd bekroond met o.a. de Nederlandse Boekhandelsprijs. Zomervacht haalde de longlist van de Internationale Booker Prize 2021, was DWDD Boek van de Maand en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. Robbens romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Venlo Leest! is hét literaire programma in Venlo en een samenwerking tussen Boekhandel Koops en de Bibliotheek Venlo. Voor iedereen die zich wil verdiepen in de literatuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen