DAMN, HONEY! Feminisme bestormt de theaters

Foto: © DAMN, HONEY!

VENLO – Donderdag 24 november komt DAMN, HONEY, het grootste feministisch platform van Nederland naar Venlo met hun theatervoorstelling. De voorstelling speelde nog niet in Limburg en wordt naar Venlo gehaald op initiatief van Theater De Maaspoort, Bibliotheek Venlo en het regionale feministische platform Aangenaam.

Het woord feminisme roept van alles op, zowel bij mannen als bij vrouwen. In deze voorstelling laten Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen aan de hand van hun eigen ervaringen zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Ze schoppen misverstanden als  ‘dat feministen mannen haten’, het vrouwelijk orgasme en straatintimidatie met verve onderuit voor het publiek.  

“We hoorden van de jongeren die ons regelmatig bezoeken dat de boeken van DAMN, HONEY enorm populair zijn. We zijn supertrots dat het met deze samenwerking gelukt is om ze naar Venlo te halen!” Ellen Tax – programmacoördinator Bibliotheek Venlo. 

“Te gek dat we op deze manier de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast in Venlo kunnen ontvangen. Hun geluid is belangrijk.” Wieke Vrijhoef – Programmeur De Maaspoort.

“Wij vinden het fantastisch dat DAMN, HONEY naar Venlo komt. Zij waren een grote inspiratiebron voor Aangenaam. Mede dankzij hun podcast doken wij in de wereld van het feminisme en realiseerden we ons dat er een regionaal geluid miste. We kijken er naar uit om het randstedelijke feminisme in Venlo op de bühne te zien.”, verklaren de vrouwen van Aangenaam desgewenst.

DAMN, HONEY is een toegankelijk feministisch platform dat in 2018 werd opgericht door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Zij willen dat iedereen kan doen waar ze zelf zin in hebben (de show heet dan ook ZELF WETEN). Die boodschap dragen ze uit in hun boeken, een tweewekelijkse podcast en het Instagramaccount @damnhoneyhetboek.

Dit is de eerste voorstelling in een reeks van vijf waarbij Theater De Maaspoort en Bibliotheek Venlo samenwerken om kritische en innovatieve denkers naar Venlo te halen. 

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop op de website van Theater de Maaspoort.

 

Reacties

Cookieinstellingen