Expositie Eric Toebosch in Kunsthuis De Bakkerij Bergen

Foto: Expositie Eric Toebosch.

Al meer dan veertig jaar werkt de Venlose kunstenaar Eric Toebosch (1949) aan zijn oeuvre. Werk van zijn hand was in die periode te zien in diverse musea in binnen- en buitenland en op prestigieuze kunstbeurzen in Maastricht, Gent en Amsterdam. Zijn werk is onder andere in bezit van diverse bedrijfs- en museumcollecties. De laatste jaren werkte hij samen met Balinese houtsnijders en beschilderde hij grote houten beelden. In Vietnam, in de keramiekstad Bat-Trang beschilderde hij grote vazen. Zijn laatste project was het beschilderen van keramieken urnen.

Maar de verbinding tussen dit alles is toch zijn teken- en schilderwerk in de zo typische Toebosch kleuren. Aangeraakt door symboliek van India, Nepal en Afrika integreerde hij vormen en kleuren uit deze landen. Zijn reizen door het fascinerende verre oosten waren steeds de inspiratiebron voor zijn werk.

Eric heeft als gast Gertie Janssen uitgenodigd. Zij delen al een geruime tijd elkaars passie voor de kunst. Gertie Janssen (1949) vindt haar inspiratie veelal ook in het verre oosten. Met name India waar ze zich op haar studiereizen liet inspireren door de mystiek. Ook het prachtige kleurgebruik van de Indiƫrs is van invloed op haar werk. Veelzijdigheid zie je in haar zeefdrukken, schilderdoeken en objecten. Laat je in kunsthuis De Bakkerij verrassen door haar kleurenpracht en gedrevenheid.

De duo-expositie duurt nog tot en met 30 oktober a.s.

Kunsthuis De Bakkerij is sinds 2002 gevestigd in een vroegere bakkerij in het Limburgse Bergen aan de Kerkstraat 1 A. In het nostalgische pand uit 1850 zijn ook activiteiten met betrekking tot toegepaste kunst. Regelmatig worden er producties afgerond op het gebied van mediavormgeving.

www.bakkerijbergen.nl

Reacties

Cookieinstellingen