Bekendmaking genomineerden Lodewijk van der Grinten Prijs & Talent Award 2022

Foto: © Fotografie Jan Oehlen.

Op dinsdag 13 september worden de kandidaten bekend gemaakt die gaan strijden om de Lodewijk van der Grinten Prijs en om de Talent Award 2022. Peter Broekmans (Rendiz), Jeroen Hutjens (Funqtio) en Erik Schnock (Healthcare Corporate) zijn de drie ondernemers die het de komende maanden tegen elkaar gaan opnemen. Een deskundige jury zal de ondernemers beoordelen op diverse criteria, waarbij het thema ‘gezondheid’ centraal staat.

Thema Gezondheid
Gezondheid, een groot én groots begrip, met vele factoren en indicatoren. Op basis van dit thema kijkt de jury naar de ‘gezondheid’ van het bedrijf. Hoe draagt het bedrijf bij aan (positieve) gezondheid? Is daarbij ook aandacht voor een gezonde werkomgeving? Hoe zet de genomineerde ondernemer zich hier persoonlijk voor in? En misschien wel de belangrijkste; is gezondheid een prioriteit voor het bedrijf?

De Genomineerden
Peter Broekmans is een sociaal ondernemer die met Rendiz een betekenisvolle daginvulling biedt voor mensen die aan de zijlijn staan. Hij toont ondernemerschap in een veld dat traditioneel enkel en alleen vanuit overheidsmiddelen wordt gefinancierd en koppelt daarmee economische waarde aan maatschappelijke waarde. Het thema ‘gezondheid’ wordt bij Rendiz vertaald door mensen te begeleiden in hun stappen naar een actievere participatie in de samenleving.

Tien jaar geleden nam Jeroen Hutjens de fysiopraktijk waar hij werkte over. Inmiddels is hij mede- eigenaar van drie ondernemingen met diverse vestigingen in Venlo: Funqtio, i-Vitality en Oca. Drie bedrijven waarbij het begrip ‘gezondheid’ centraal staat. Onderscheidend element is dat niet vanuit de klacht wordt gedacht, maar dat er bij de bedrijven van Jeroen vooral aandacht is voor de gezonde levensstijl van de cliënten met het oog op een preventieve werking.

In 2003 werd door Erik Schnock Healthcare Corporate opgericht. In de afgelopen jaren is Healthcare uitgegroeid tot een nationaal werkende arbodienst met spreekuurlocaties verspreid over het hele land. Naast zijn ondernemerschap is Erik voorzitter van de “Venloop”, het grootste hardloopevenement in de regio. De link naar het thema ‘gezondheid’ is snel gemaakt: Eric is zowel zakelijk als privé actief om zijn
medemens te begeleiden rondom gezond werken en leven.

Talent Award
De Talent Award is sinds 2021 een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs en richt op jonge professionals tot en met 35 jaar. Zij moeten werkzaam én maatschappelijk actief zijn in de gemeente Venlo, een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen en een positieve bijdrage leveren aan de Venlose samenleving.
Voor de Talent Award 2022 zijn genomineerd: Niki Benders (Beej Benders), Ray Schreurs (Reform Training) en Jella Theeuwen (Inner Buddies).

Niki Benders, heeft zich als professional volledig gespecialiseerd in de supermarktbranche en is actief in het familiebedrijf Benders. Haar ambitie is om het bedrijf op termijn over te nemen. Ze heeft de dagelijkse leiding van supermarkt Jumbo Benders en werkt actief mee aan het vernieuwende concept van ‘Beej Benders’.

Ray Schreurs, een uiterst sportieve kandidaat en eigenaar van de succesvolle sportschool ‘Reform Training’. Met een eigen unieke visie op fitness en gezondheid heeft hij zijn bedrijf in korte tijd laten uitgroeien tot een ware community waar iedereen persoonlijke aandacht krijgt om te werken aan zijn of haar gezondheidsdoelen.

Jella Theeuwen, CEO van Inner Buddies werkt dagelijks aan een innovatieve manier van voedingsadvies. Dit gebeurt aan de hand van een monster van je stoelgang, waardoor je meer kennis van én grip op je eigen gezondheid krijgt. Het nominatie-evenement waarbij alle zes de kandidaten dinsdag bekend worden gemaakt, vindt plaats in het pand van Daily Trade Fair Venlo, de oude bloemenveiling die getransformeerd is tot beurs- en conferentiecentrum. Het zal een bijzondere ervaring zijn voor de genodigden, om plaats te nemen in één van de kopersbankjes onder ‘de klok’ in de afmijnzaal, waar vroeger de inkopers plaatsnamen om deel te nemen aan de veilingen.

Het belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden, met op dinsdag 13 december de uitreiking van beide prijzen tijdens een feestelijke avond in Theater De Maaspoort in Venlo.

De personen op de foto’s, van links naar rechts: Ray Schreurs (Reform Training), Peggy Leurs (voorzitter Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs), Jeroen Hutjens (Funqtio), Niki Benders (Jumbo Benders/Beej Benders), Erik Schnock (Healthcare Company), Jella Theeuwen (InnerBuddies) en Peter Broekmans (Rendiz)

© Fotografie Jan Oehlen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen