Pete Morton opent seizoen cultuurpodium Bel-Arte

Foto: Pete More - Persfoto.

De zomer is ruimschoots halverwege. Het najaar is aanstaande, dus het concertseizoen van Cultuurpodium dient zich aan. Zondag 4 september bijt de Engelse singer-songwriter Pete Morton de spits af. 

De charismatische Pete Morton(*Leicester, 30 juli 1964) is geen onbekende in Noord-Limburg en staat bekend om zijn dynamische energieke stijl. Zijn liedjes bestrijken thema’s uit het hele leven, van liefde tot politiek, van zeer persoonlijke verhalen tot wereldnieuws. Veel van zijn teksten zijn serieus en soms ook donker, maar bij ‘the singer of hope’ gloort er altijd hoop aan de horizon! Een vleugje humor is hem niet vreemd. Bovendien rijgt hij door het vertellen van luchtige anekdotes en wijsheden zijn liedjes aan elkaar.

“Een stem die menigten aankan, een uitstraling die je niet kunt negeren, interessante verhalen, een eigen blik op de wereld en liedjes die blijven hangen.” – Dick Laning, De Stentor Zwolle

“Pete is everything we want our singer-songwriters to be. Fiercely creative, proudly independent, skilful, talented, and terminally unpredictable.” – Colin Irwin MOJO Magazine.

“Not only impressive but a revelation.” – The GUARDIAN

Onlangs bracht Pete zijn nieuwste CD “A Golden Thread” uit. Met wereldwijde thema’s als menselijke migratie, wapenhandel, klimaatverandering, en een universeel basisinkomen.

Another Train:

https://www.youtube.com/watch?v=7l1sPq3ZpDU

Concert & Interview:
https://www.youtube.com/watch?v=Mq3pnOTtrHk

http://www.petemorton.com/

Het optreden van Pete Morton vindt plaat op zondag 4 september in Grancafe Maagdenberg in Venlo. Het aanvangstijdstip is als vanouds om 15:00 uur. De entree bedraagt € 12,50. Reserveren via: www.bel-arte.nl.

Het is overigens het laatste concert van Bel-Arte dat in Grandcafe Maagdenberg wordt gehouden. Het daarna volgende optreden van de Van Morrison Tribute Band is in de sfeervolle Glenn Corneille Zaal bij Hotel Wilhelmina aan de Kaldenkerkerweg in Venlo(recht tegenover het Bus- en treinstation). Parkeren kan gratis achterom.

Programma Cultuurpodium Bel-Arte seizoen 2022-’23:

  • 04 september: Pete Morton. Singer of hope. Folk, Americana.
  • 02 oktober: Van Morrison Tribute. 7 mannen en 2 vrouwen brengen een ode aan Van the Man.
  • 06 november: Radomir Vasiljevic and his Balkan Orchestra. Kleurrijk en virtuoos.
  • 04 december: The Matthews Baartmans Conspiracy. Americana.
  • 01 januari: Baroesjko. Grensoverschrijdende folk- en wereldmuziek uit Sittard.
  • 05 februari: BRO jazz trio, Sjoerd van Bommel, Mike Roelofs & Bart Oostindie.
  • 05 maart: Damiën van Elburg + band stemgeluid van Elvis, John Prine of Johnny Cash.
  • 02 april: John Theuws & konsorte: Limburgstalige,mijmeringen zelfspot en cynisme.
  • 07 mei: Joris Linssen & Caramba Nederlandstalig met een Mexicaanse peper.**
    ** Let op: entree €15.00. Locatie volgt.

www.bel-arte.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen