Corona uitbraak zet streep door tournee ZomerOrkest

Foto: ZomerOrkest Nederland (ZON)

Het concert dat het ZomerOrkest Nederland zaterdag zou geven op de markt in Venlo gaat niet door. De tournee van het orkest is geannuleerd vanwege een corona-uitbraak.

‘Achter de wolken schijnt altijd ZON…’ zo luidde onze nieuwjaarsgroet bij de start van ZON2022. We wilden weer ZON laten schijnen over Nederland. Helaas hebben zich tijdens de tournee toch weer wolken voltrokken vanwege het coronavirus. Ondanks het feit dat we voorzichtig te werk zijn gegaan en alle richtlijnen hebben gevolgd, zijn we gedurende de tournee geconfronteerd met een dusdanig aantal positief geteste personen dat het onverantwoord is gebleken om de tournee te vervolgen, zowel om gezondheidsredenen als om muzikale (on)mogelijkheden. Het stemt ons dan ook ontzettend verdrietig om als bestuur, in nauw overleg met de projectgroep en GGD te hebben moeten besluiten de tournee van ZON2022 niet meer vervolgen‘

Ieder jaar stelt ZomerOrkest Nederland (ZON) een harmonieorkest samen van jonge talentvolle amateurs en conservatoriumstudenten uit heel Nederland. Onder leiding van twee jonge dirigenten studeert het zomerorkest vervolgens een even veelzijdig als aansprekend programma in en gaat daarmee op toer door het land.

ZomerOrkest Nederland
ZomerOrkest Nederland gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse muziekwereld. Via het ZON krijgen jonge muzikanten in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. In korte tijd studeren zij een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar zijn dat Geert-Jan Kroon en Thom Roosen.

Reacties

Cookieinstellingen