ZomerOrkest Nederland te gast in Venlose binnenstad

Foto: ZomerOrkest Nederland (ZON)

Ieder jaar stelt ZomerOrkest Nederland (ZON) een harmonieorkest samen van jonge talentvolle amateurs en conservatoriumstudenten uit heel Nederland. Onder leiding van twee jonge dirigenten studeert het zomerorkest vervolgens een even veelzijdig als aansprekend programma in en gaat daarmee op toer door het land.

Dit jaar strijkt het orkest wederom in Venlo neer: op zaterdag 6 augustus wordt van 14:00u tot 16:30u een concert verzorgd op de Markt voor het stadhuis. De toegang is gratis.

ZomerOrkest Nederland
ZomerOrkest Nederland gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse muziekwereld. Via het ZON krijgen jonge muzikanten in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. In korte tijd studeren zij een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar zijn dat Geert-Jan Kroon en Thom Roosen.

Solist
Ieder jaar staat tijdens het tournee één solist centraal. Dit jaar betreft het hoboïste Myrthe Egberink. Zij speelt het speciaal voor deze reeks gecomponeerde ‘Concertino for Oboe in One Movement’ van Eugene Goossens.

Reacties

Cookieinstellingen