John Theuws & Konsorte in Openluchttheater Velden

Foto: © Lé Giesen - Persfoto.

John Theuws (62) bracht ruim 10 jaar geleden zijn laatste album uit. Zijn nummers ‘Wandele door de Stad’ en ‘Zomer Vandaag’ zijn Limburgse klassiekers.  De toenmalige begeleidingsband Flink is al een hele poos ter ziele.  Ook de optredens waren spaarzaam, maar binnenkort komt de troubadour uit Blerick uit met een nieuwe cd vol met luisterliedjes in het dialect. ‘Wae wet!’ heet de nieuwste cd.

Hij nam zijn gitaar weer geregeld ter hand en zette wat teksten op papier. In samenwerking met Colly Franssen kregen de liedjes vorm en werden ze voorzien van de nodige glans. Van Marlstone kreeg hij studiotijd met als resultaat de genoemde cd. De release van het album vond in januari jl. plaats in Poppodium Grenswerk

Ook kwamen de optredens weer gestaag op gang. “Twee keer speelden we al op het terras van Wijncafé Vinl’Eau in de Begijnengang. Het publiek zat aan de overkant van de straat en namen de voorbijrazende fietskoeriers voor lief..”

“Mijn liedjes gaan over liefde, de regio, relaties en vriendschap. Dialect ligt toch het dichtste bij me. Persoonlijk vind ik het nummer ‘De Maas in ’t Midde’ erg mooi. De muziek is van Colly. Het raakt de sfeer van ‘Wandele door de Stad’ en het gaat over mijn Blerickse wortels en over de stad, waar ik al wat jaartjes woon.”

Zondag 14 augustus a.s. bestijgt John Theuws met zijn begeleidingsband Konsorte het podium in het Veldense Openluchttheater. Het optreden begint om 15:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00. Dat is inclusief 2 consumptiebonnen. Reserveren wordt op prijs gesteld. www.openluchttheatervelden.nl.

Foto © Lé Giesen

Reacties

Cookieinstellingen