Excursie Stichting het Limburgs Landschap: Door de bossen van Schrolik

Foto: © Piet Fleuren.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdagmiddag 27 juli een grensoverschrijdende excursie plaats. Deze start om 13.30 uur vanaf de Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2,5 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Het natuurgebied “Schrolik” ligt aan de Groote Heide net over de grens in Venlo. Het is ontstaan na grootschalige turfwinning in de laagveen vennen van de “Krickenbecker seen”. Kenmerkend voor dit gebied zijn de beukenbomen die ons ieder jaar weer verbazen door hun enorme grootte, speciale vormgeving en hoge ouderdom.

Als het afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden even mogelijk is bezoeken we ook enige restanten van de in oorlogstijd gebouwde vliegtuighallen van de voormalige “Fliegerhorst”. Ook bijzondere begroeiingen en onverwachte paadjes die dit gebied kenmerken zult u met onze gidsen verkennen. Kortom een bijzondere excursie.

 

Reacties

Cookieinstellingen