Cultuurterras: In de zomervakantie elke woensdag cultureel bezig zijn in eigen regio

Foto: © Beeldhouwen in speksteen_Cultuurterras.

Deze zomervakantie organiseert Kunstencentrum Venlo de tweede editie van zijn Cultuurterras. Vijf woensdagen op rij, van 27 juli t/m 24 augustus, vinden er in de ochtend en/of middag workshops plaats in het Goltzius. Beeldende en muziekworkshops, maar ook mode- en fotografieworkshops. Thuisblijvers en bezoekers in de regio kunnen hier hun culturele hart ophalen en actief aan de slag.

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, organiseert het Kunstencentrum opnieuw een Cultuurterras. Met dit in coronatijd ontstane idee, biedt het Kunstencentrum leuke workshops voor jong en oud tijdens de zomervakantie. Thuisblijvers en bezoekers in de regio hoeven zich niet te vervelen. Voor elke leeftijd is er wel iets te doen, van peuters tot senioren. En of je nu al en geoefende cultuurbeoefenaar bent of niet, leken en ‘experts’ kunnen veel plezier gaan beleven bij het Goltzius.

Het aanbod is divers
Voor kunstliefhebbers is er onder andere een workshop Beeldhouwen met speksteen of Kunst met lunch met een lezing over de anatomische Venus. Jonge fashionitas kunnen hun Eigen tas, pet of buckethat versieren. Verder komen er bekende pareltjes voorbij als Karikatuur tekenen en Peuterpop, kunnen mensen hun Eigen tapasplank maken, is er een Smartphone fotografie workshop en kan jong en oud leren Een blaasinstrument bouwen. Ook kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kind terecht in de workshop Open schilderatelier of ze gaan samen op Muzikale wereldreis. En zo zijn er nog meer workshops.

Meer info en aanmelden
Het Cultuurterras vindt plaats op woensdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus. Deelnemen kan al vanaf € 7,50. Alle workshops zijn te vinden op www.kunstencentrumvenlo.nl/cultuurterras. Aanmelden voor een workshop kan via de website tot en met de zondag vóór de betreffende workshop.

Reacties

Cookieinstellingen