Bezoek de Data-Detox Room in de Stadsbibliotheek Venlo

Foto: © Bibliotheek Venlo.

Internet is mooi, maar welke informatie wordt er online allemaal verzameld? Wat gebeurt er met de data op onze mobiele apparaten, diensten en accounts? Ze worden verzameld, geanalyseerd en zelfs verkocht en na een tijdje ontstaat een individueel patroon. Iedereen die deze data verzamelt weet meer van jou dan je beste vrienden.

De Bibliotheek Venlo gaat van 20 tot en met 26 juni 2022 datadetoxen. We gaan ervaren hoe en waarom deze gegevens verzameld worden. Zodat we een bewuste keuze leren maken wat we wel of niet willen delen. We zetten ook stappen om het “digitaal opgeblazen gevoel” te verminderen. Kortom we gaan praktische stappen zetten om te datadetoxen.

Tijdens de Data-Detox Challenge ga je je apparaten schoonmaken. Dit klinkt gek, maar de keuken ruim je ook op nadat je hem uitvoerig hebt gebruikt. Met je telefoon werkt het net zo. Door middel van workshops over algoritmes, veilig online zijn en laagdrempelige computerhulp krijg je meer grip op het internet en voel je je een stuk veiliger.

https://www.bibliotheekvenlo.nl/Ontwikkelen/cursussen/data-detox-venlo.html
Doe jij mee? #DataDetoxVenlo

Reacties

Cookieinstellingen