Nieuwe gedichtenroute in de Venlose binnenstad

Foto: © Persfoto.

Op 9 juni presenteren Venlo Partners en VenlopoëZiet een gedichtenroute door de Venlose binnenstad. Met deze route willen de initiatiefnemers meer aandacht geven aan de poëzie die in het historische centrum te zien is. De route die langs dertien gedichten leidt, verschijnt als fysiek boekje en is daarnaast met een smartphone te volgen.

Nieuwe route
Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? Met deze nieuwe route ontdekken bewoners en bezoekers van Venlo poëzie op verrassende plekken. Het is een aantrekkelijke manier om de Venlose binnenstad op andere manier te beleven. Op de route krijgen bezoekers informatie over de gedichten, de schrijvers en de locaties. Daarnaast kunnen de gedichten beluisterd worden via een audio-bestand. 

VenlopoëZiet
De initiatiefnemers van VenlopoëZiet vinden het belangrijk om poëzie in de stad te brengen. ‘Het geeft de stad iets speels, onalledaags. Een voorbijganger gaat nadenken over een woord of een zin die hij net heeft gelezen, terwijl hij zijn weg vervolgt.’ Venlopoëziet is nog lang niet klaar, er liggen nog meer plannen voor muurpoëzie in de Venlose binnenstad. Nieuwe locaties kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan de route. 

De route is te volgen via: https://www.venloverwelkomt.nl/routes/gedichtenroute/ en in fysieke vorm te verkrijgen bij de Bibliotheek en Toeristen Informatie Venlo in Boekhandel Koops. 

Het initiatief is gerealiseerd met een bijdrage van Gemeente Venlo.

Reacties

Cookieinstellingen