Oekraïners helpen mee op SPIJS!

Foto: SPIJS!

Komend weekend 3, 4 en 5 juni viert SPIJS! Foodfestival haar 10-jarige jubileum. Aan de oevers van de Maas, grenzend aan de Venlose binnenstad. Het foodfestival keert daarmee terug op vertrouwde grond alwaar het in 2013 het levenslicht zag.

Net zoals ieder evenement wordt ook dit festival gedragen door vrijwilligers die bereid zijn om mee te werken. Om Oekraïnse vluchtelingen wegwijs te maken, mee te laten doen en welkom te heten in Venlo werd het idee geboren om diverse taken door hun uit te laten voeren. De Oekraïners komen als vrijwilliger helpen en ondersteunen in op- en afbouw van het evenemententerrein, barondersteuning en andere facilitaire zaken van aard gedurende het hele foodfestival.

Het idee kwam tot stand via Toine Schreinemachers en Albina Gizatova welke beiden nauw betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen in De Beerendonck. Alle vrijwilligers zijn aldaar gehuisvest en reageerden enthousiast op de samenwerking. Een mogelijke taalbarrière wordt geslecht door aanwezige meertalige bewoners die zich eveneens als vrijwilliger hebben laten werven.

Reacties

Cookieinstellingen