Excursie Limburgs Landschap: Wandeling Zwart Water

Foto: © Henk Heijligers

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 1 juni een excursie plaats in het natuurgebied Zwart Water ten noorden van Venlo. De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats met infobord van Het Limburgs Landschap aan de Schandeloselaan in Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2,5 uur. Stevig schoeisel is aan te bevelen. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Wie kent niet het mooie natuurgebied rond de Venkoelen genaamd het Zwart Water. 

De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. Onder veel natuurliefhebbers zal het oude stadsbos, de zandduinen en bijbehorende moerasgebieden misschien niet bekend staan als uitstekend wandelgebied.

De gidsen laten de wandelaars met de grote variatie van het landschap kennismaken. De tocht gaat door het oude stadsbos, langs Maasduinen, plassen en drinkpoelen. Met een beetje geluk bloeit de klaverzuring al, die een wit tapijt vormt onder de vele douglassparren.

Reacties

Cookieinstellingen