Meervoudige Europese titels voor dansers Urban dance studio Venlo

Foto: © Persfoto Urbane dance studio.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen Street Dance op 30 april hebben de duo partners Jessey Tuithof (13 jaar) en Noa Mkaouar (10 jaar) uit Venlo een mooie eerste plaats behaald, maar sinds dit weekend mogen zij zich ook Europees Kampioen noemen!

Jessey en Noa zijn 1 ste geworden tijdens de European Championships van de UDO in Kalkar. 3 dagen lang hebben dansers uit heel Europa gestreden tijdens solo’s, duo’s, battles en groepschoreo’s. Niet alleen met zijn duopartner heeft Noa de eerste plaats behaald, maar tevens is hij Europees Kampioen geworden in de categorie Battles All Stylez én als solist is hij 2e van Europa geworden.

Het kon allemaal niet op want maar liefst 4 solisten en het duo mochten op zaterdag na de voorrondes door voor de finale op zondag 22 mei. Jessey heeft een mooie 5e plaats behaald tijdens de finales, Zarah Wessels en Femke Baeten zijn 7e geworden.

Aletta Smit, eigenaresse van de Urban Dance Studio: “Alle dansers die in de finale hebben mogen dansen zijn gekwalificeerd voor het Wereld Kampioenschap op 11 t/m 14 augustus in Blackpool (Verenigd Koninkrijk). Er zijn al vaker dansers en groepen van ons gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap, maar of we dit jaar voor de 1 ste keer gaan deelnemen aan deze World Championships? Dat weten we nog niet zeker, nu eerst even nagenieten van alle prachtige resultaten en daarna gaan we eens even kijken naar de mogelijkheden.” De Urban Dance Studio mag nu dubbel feest vieren, want 2 weken werd de modern/jazz selectiegroep ook Europees Kampioen, tijdens de European Championships van Dance Stars Competitions.

Meer informatie via: www.urbandancestudio.nl

Reacties

Cookieinstellingen