Groot Urban summer festival 11 & 12 juni op de Maasboulevard

Foto: © Street Culture Venlo.

Op 11 en 12 juni staat de Maasboulevard in Venlo twee dagen in het teken van alle mogelijke uitingen van ‘urban culture’. De unieke locatie aan de Maas veranderd in één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt.

Van spectaculaire urban sports wedstrijden op een tijdelijke skatebaan tot street culture performances en verassende talkshows in theater De Maaspoort. De organisatie verwacht meer dan 1.000 actieve deelnemers met toppers in verschillende disciplines uit binnen- en buitenland en 8.000 tot 12.000 bezoekers en passanten. Maakt dat nieuwsgierig? Maak op 22 april alvast kennis met de organisatoren en de kracht van urban culture op het Limburg Film Festival.

Express yourself!
Het Urban Summer Festival biedt een uniek podium voor zowel beginnende als gevestigde talenten en initiatieven in verschillende street culture disciplines. Iedereen kan aanhaken en op eigen niveau meedoen. Highlights op zaterdag 11 juni zijn o.a.: een skateboard wedstrijd op de Maasboulevard en BMX trails in Tegelen. In theater De Maaspoort zijn overdag Breakdance battles en in de avond optredens van bekende artiesten en een afterparty. Highlights op zondag 12 juni zijn o.a.: BMX en Freerunning wedstrijden op de Maasboulevard en een dansmarathon van acht uur lang in de Maaspoort, georganiseerd door UDS Talent t.b.v. Fight Cancer. De landelijk bekende headliners worden begin mei bekend gemaakt. Gedurende het hele weekeind is er street art te bewonderen op torens van zes meter hoog, kan het publiek genieten van dans en muziekoptredens op het buitenpodium en is er een artistiek en inhoudelijk programma op het binnen podium. Verspreid over de Maasboulvard zijn spectaculaire demo’s, laagdrempelige workshops en kunnen bezoekers zelf hun tricks beproeven op de urban playground. Tussendoor kunnen de bezoekers chillen op het gras langs de haven en genieten van een gevarieerd aanbod van street food & drinks. Tot slot is er op zondag een Block party bij zonsondergang aan de Maas. 

Street Culture Venlo en Urban Connections
Het festival wordt georganiseerd door Platform Street Culture Venlo, een krachtenbundeling van de lokale ‘urban’ organisaties en inspirerende rolmodellen uit Venlo en omgeving. In de zomer van 2021 organiseerde het platform met de Urban Summer Tour reeds acht aansprekende events. Dit voorjaar volgde de Urban College Tour met drie grootschalige events op het voortgezet onderwijs van Venlo. Het platform pakt nu next level door – het motto is #KABAMMM! – met de organisatie van het Urban Summer Festival en de start van het euregionale programma ‘Urban Connections’. Gestreefd wordt naar meer samenwerking tussen de verschillende urban initiatieven in Limburg en de aangrenzende euregio in Duitsland en Vlaanderen met o.a. een circuit van meerdere street culture festivals en jams per jaar. Op 20 augustus volgt in dat kader het Interskate 61 Festival op de nieuwe locatie van de Rollbrett Union in Mönchengladbach. 

Documentaires op Limburg Film Festival
Wie nu al nader kennis wil maken met de koplopers van Street Culture Venlo en de kracht van urban culture kan op het Limburg Film Festival de presentatie van de documentaires ‘Urban Summer Tour 2021’ en ‘CANDY: A Skater’s Mind’ bezoeken. Op vrijdag 22 april worden vanaf 19.30 uur beide docu’s vertoond in de Maaspoort. Daarna is er gelegenheid voor ontmoeting. 

Meer informatie of contact?
Check de sociale media van @streetculturevenlo of stuur een bericht naar [email protected]. Begin mei publiceren we het festivalprogramma op de nieuwe website www.urbanconnections.eu 

Bekijk hier alvast de trailer van Street Culture Venlo

Reacties

Cookieinstellingen