Eerste ‘Dag van de cultuurmaker’: Een oproep aan cultuurmakers om mee te doen

Foto: © ‘Dag van de cultuurmaker’.

Op maandag 23 mei 2022 vindt de eerste Nederlandse Dag van de Cultuurmaker plaats. Tijdens deze dag, speciaal voor (podium)kunstenaars staat het verbinden van makers met elkaar en met de wereld centraal. 

De dag biedt een interactief programma vol debat, inspiratie en leerzame workshops in het teken van de professionalisering van de eigen beroepspraktijk.

Het programma richt zich in de ochtend specifiek op de beroepspraktijk van makers. De middag is breder toegankelijk voor cultuurprofessionals zoals producenten, projectmanagers, cultuurcoaches, opdrachtgevers, beleidsmedewerkers, (vak)docenten, programmeurs, etc. De dag biedt een inspirerend programma met presentaties, werksessies en artistieke intermezzo’s. Makers krijgen de kans om nieuwe verbindingen te leggen en hun netwerk te vergroten.

Niet alleen is er daarbij aandacht voor de autonome positie en beroepspraktijk van vrije makers. Ook voor kunstenaars die werken in het cultuuronderwijs en de sociaal artistieke praktijk biedt de dag verdiepingskansen.

De Dag van de Cultuurmaker is een initiatief van een groeiend netwerk* van; Limburgse makers (met danser Sarah Soethoudt als aanjager), de learning community van Lokaal C, de praktijkgroep Cultuurimpuls Venlo, Museum van Bommel van Dam, Cultuurregio Noord- en Midden-Limburg, Gemeente Venlo, Huis voor de Kunsten Limburg, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, de Venlose Cultuurcoaches, SamenScholing, Voor de Kunst, Kunstbende, Theater de Maaspoort en Kunstencentrum Venlo.

De eerste Nederlandse Dag van de Cultuurmaker vindt plaats op 23 mei 2022 in theater De Maaspoort in het Noord Limburgse Venlo.

  • Vanaf 10.00 uur richt het ochtendprogramma zich exclusief op praktiserende kunstenaars, dansers, muzikanten, theatermakers etc.
  • Vanaf 13:30 uur verruimt het programma voor cultuurprofessionals in de brede zin van het woord
  • De Dag van de Cultuurmaker eindigt om 16.00 uur met een informele borrel

Cultuurmakers worden opgeroepen zich aan te melden en te komen met suggesties die bijdrage aan een waardevolle invulling van de dag.

Deelname is gratis. Cultuurmakers en kunstprofessionals kunnen zich aanmelden via: www.dagvandecultuurmaker.nl

Reacties

Cookieinstellingen