Blerickse scouts laten Oekraïense kinderen weer even kind zijn!

Foto: ©Scouting St. Lambertus uit Blerick

Afgelopen zaterdag organiseerden de vrijwilligers van Scouting St. Lambertus uit Blerick een spellenmiddag in het Julianapark in Venlo. Met een heerlijk zonnetje kwamen er heel veel kinderen even genieten van toffe activiteiten.

Pannenkoeken bakken, Marshmallows roosteren boven het vuur, GPS-tocht en lekker schminken waren allemaal populaire activiteiten! Samen met de papa’s en mama’s gingen de kinderen aan de slag met de spellenkaart. Deze dag werd georganiseerd voor alle vluchtelingen in de gemeente Venlo. Voor de vluchtelingen die niet in Venlo verblijven maar in Arcen, werd vervoer geregeld door de vrijwilligers. Met een gesponsord busje (COVA personeelsdiensten) werden de kinderen met hun ouders opgehaald om te kunnen genieten van het heerlijke weer en leuke activiteiten.

Eén van de kernwaardes van Scouting is Samen. Dit staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting. Bij Scouting kunnen kinderen echt kind zijn en worden ze op allerlei manieren wekelijks uitgedaagd. Scouting is de grootste jeugd- & jongerenorganisatie over de hele wereld waar de Blerickse Scoutinggroep gelegen in de Klingerberg een onderdeel van uitmaakt. Met als doel glimlachen toveren op de vele gezichten gingen de scouts aan de slag. Een geweldig resultaat is er neergezet door de scouts want er waren kinderen die tijdens het spelen bijna in slaap vielen maar niet naar huis wilden omdat het te leuk was, zegt genoeg!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen