Aankomend weekend: Internationaal straattheaterfestival st-ART

Foto: © Fotografie Sarina.

TEGELEN – “Eindelijk mogen we weer”, lacht Marc Romers, eigenaar van Totaal Theater. En die kans laat hij zeker niet aan zich voorbij gaan. Als vanouds houdt hij zondag 13 maart het internationale straattheaterfestival st-ART bij Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. “De artiesten staan te popelen om weer voor publiek te mogen optreden en ook wij kunnen bijna niet wachten!”

De vorige editie van het st-ART festival was begin maart 2020. “Daarmee was dit het allerlaatste festival voordat corona ons land platlegde. Nu zijn we toevallig het eerste straattheaterfestival ná de pandemie; dat maakt het voor ons extra bijzonder. Een mooie start van een nieuw cultureel seizoen waar we zo lang op gewacht hebben.”

De laatste twee jaren waren voor zijn straattheaterbureau en artiesten zwaar. Romers: “Toch hebben we niet stilgezeten. Sterker nog: veel artiesten hebben die tijd juist benut om nieuwe acts te ontwikkelen en dat laten ze zien tijdens de komende editie van het st-ART festival”.

Programma
Het publiek kan buiten gratis genieten van meer dan veertig nationale en internationale straattheatergroepen. Zij zorgen voor een doorlopend programma met spraakmakende circusacts, straatvoorstellingen en walkacts.

Van een one-man-circusshow op een 2,5 meter hoog slap touw tot een rijdende kleurrijke bijencarrousel. En van een steltenact gehuld in een sprookjesachtige Venetiaanse sfeer tot een grappige volslanke winkeldame die de lachers op haar hand heeft. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vele bijzondere optredens tijdens de komende editie op 13 maart.
Blij dat het weer kan

st-ART festival bestaat sinds 2013 en is het grootste straattheaterfestival van Nederland, België en Duitsland. Het is een evenement waarmee Totaal Theater tevens haar artiesten promoot bij festivalorganisatoren.

“Toch is het vooral een evenement voor ‘gewone’ bezoekers, want theater leeft pas echt als er publiek is. We zijn ontzettend blij dat dit nu weer kan!”

Het st-ART festival duurt zondag 13 maart van 12.00 tot 17.00 uur bij Openluchttheater De Doolhof aan De Drink in Tegelen. Toegang is gratis. Check het volledige programma op: www.startfestival.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen