Burgemeester Venlo: ‘Versoepelingen zijn te laat voor vergunningen’

Foto: © Via CDA.

De coronaregels zijn na 25 februari flink versoepeld en bieden ruimte voor grote buitenevenement of binnen met een negatief testbewijs, gemeentelijke regels lijken het toch onmogelijk te maken. 

“Voor zo’n feest had al lang en breed een vergunning aangevraagd moeten worden”, zegt burgemeester Antoin Scholten van Venlo daarover bij L1Vandaag .

Grote verbazing
Met grote verbazing heeft de CDA fractie kennis genomen van de uitspraken van de burgemeester, net na de aangekondigde versoepelingen van minister Kuipers. De burgemeester stelt dat er géén vergunningen verleend kunnen worden tijdens Vastelaovend door tijdsdruk. “Het steekt ons dat dit direct zo gesteld wordt door de burgemeester zonder enige blijk van creativiteit of flexibiliteit richting de samenleving en ondernemers. Twee jaar lang heeft de totale samenleving zich moeten aanpassen en is flexibiliteit gevraagd van elke bewoner, nu mag het andersom zijn” aldus het CDA van Venlo.

“Een gemeente heeft tijd nodig om een evenement goed te beoordelen op zaken als veiligheid en openbare orde. Dat lukt je nu niet meer voor de carnaval” aldus de burgemeester.

“Mensen zoeken elkaar op tijdens carnaval, dat hou je niet tegen. Maar dat betekent wel dat kwetsbare mensen echt voorzichtig moeten zijn, want zij kunnen nog altijd flink ziek worden. Zoek niet de drukte op als je kwetsbaar bent”, waarschuwde de burgemeester. Volgens de burgemeester betekend het niet dat er niet gefeest zal worden, mensen zoeken elkaar toch op, maar zonder grote evenementen zoals de zoepkoel, waar veel mensen bij elkaar zullen komen.

Vragen
Tom Verhaegh heeft namens het CDA vragen gesteld aan de burgemeester.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen