Dinsdag 25 januari: Europarlementariërs Vera Tax en dr. Stefan Berger te gast in de Stadsbibliotheek.

Foto: © Gemeente Venlo.

Bezoekers kunnen online meekijken via een livestream. Vera Tax, voormalig raadslid en wethouder in Venlo, zet zich in voor een eerlijker en toleranter Europa waar iedereen mag zijn wie die is en wil zijn. Daarnaast ligt haar focus op de transportsector, met als onderwerp onder andere betere werkomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs in Europa.

Zij gaat in gesprek met haar Duitse collega Stefan Berger. Deze Europarlementariër heeft een economische portefeuille met de digitalisering van de financiële wereld als zwaartepunt. Geboren en getogen in het Rheinland vertegenwoordigt hij de Niederrhein met daarin onder andere Kreis Viersen en de stad Krefeld. 

De twee politici geven ons een uniek kijkje achter de Brusselse schermen en het functioneren van het Europees Parlement, en de wijze waarop ze internationaal samenwerken. Ook gaan ze in op het belang van Europa voor onze grensregio.

Kundige en enthousiaste gespreksleider is ook dit keer ARD-Nederland correspondent Ludger Kazmierczak.

Kijk 25/01 vanaf 19.00 uur mee via de livestream:  Im Gespräch / in gesprek on Vimeo

En nog deze TIP: kijk de uitzending van vorige week zeker nog even terug: burgemeester Antoin Scholten en Oberbürgermeister Frank Meyer vertelden over verschillen, overeenkomsten en samenwerking tussen Venlo en Krefeld, een mooi gesprek! Krefeld I Venlo: Im Gespräch I in gesprek – YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen