Bel-Arte ontvangt BJ Baartmans and the Space Travellers met open armen.

Foto: BJ Baartmans - Persfoto.

Hopelijk komt er aan het ‘zwabberbeleid’ vanuit Den Haag snel een eind zodat we weer zonder vrees voor afstel of uitstel kunnen programmeren. Wij van Bel-Arte zijn in ieder geval vol goede moed. Vandaar dat we op zondag 6 februari a.s. BJ Baartmans en zijn crew met open armen zullen begroeten en ontvangen.

Een en ander onder voorbehoud vanwege de pandemie en het jo-jo-gedoe van het kabinet.

BJ BAARTMANS & THE SPACE AGE TRAVELERS spelen eigen werk van songschrijver/gitarist BJ Baartmans (BJ), geïnspireerd door de sounds van gitaarhelden die voortkomen uit de Space Age zoals Bill Frisell, Richard Thompson, Ry Cooder, Marc Ribot, Brian Setzer of Jeff Beck en hun leermeesters Duane Eddy, Wes Montgomery, Charlie Christian, Django Rheinhardt, Dick Dale, The Shadows, James Burton en Jimmy Bryant. Super dansbare grooves, romantische melodieën, intrigerende soundscapes en vingervlug spel op het scherpst van de snede dwingen je -zeker weten- tot heupwiegen. Muziek voor minnaars en freaks. Kortom, het wordt een klinkende reis door de tijd!

BJ deed in recente jaren sessiewerk voor onder anderen Iain Matthews, JW Roy, Oh Susanna, Jenee Halstead, Brian Webb, Frans Pollux, Bart de Win, Ricky Koole, Frederique Spigt en André Manuel. Daarnaast is er de band Hidden Agenda Deluxe (rootsrock en soul favorieten) waar BJ deel van uit maakt. BJ doet bovendien veel van zijn werk als producer en sessiemuzikant in zijn studio aan huis, Studio Wild Verband in het Noord Brabantse Boxmeer. Een bescheiden maar goed geoutilleerde en heel sfeervol ingerichte speelruimte.

Deels in door de corona pandemie opgelegde isolatie werkt BJ aan soundtracks voor een podcast van Frans Pollux, De Laatste Dans, een documentaire over een heel bijzondere traditie rond De Metworstrennen, een paardenrace in zijn geboortedorp Boxmeer en een internet/tv serie voor de Toneelgroep Maastricht in samenwerking met BNN/VARA.

Daarnaast werkt hij incidenteel nauw samen met Jack Poels (Rowwen Heze) en Mike Roelofs. Tot slot is Bel-Arte drukdoende om vervangende data te prikken voor de geannuleerde concerten van La Moxxi Manis en The Ragtime Rumours. Voor zondag 6 maart hebben we in ieder geval Lenny Kuhr, la grande dame van het Nederlands chanson, vastgelegd.

Zondag 6 februari 2022: BJ Baartmans and the Space Travellers – Grand Café Maagdenberg
14:00 uur – entree €10,-
Kaarten reserveren via: www.bel-arte.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen