Het Limburgs Museum doet mee aan de landelijke actie: De Museum Gym

Foto: © Pixabay.

Zumba en yoga tussen de resten van de oude Limburgse beschaving van vóór corona. Woensdag 19 januari 2022 kan het, tussen 11:00 en 13:15 uur. Want voor één dag verandert het Limburgs Museum in een sportschool. Kom werken aan je lijf in een omgeving die je geest traint!

Nog altijd blijven de deuren van musea gesloten. Winkelstraten, meubelboulevards en sportscholen stromen vol, maar een museum mag geen gasten ontvangen. Daarom sluit het Limburgs Museum nu aan bij de landelijke actie van de Museumvereniging, genaamd De Museum Gym. Met de actie hopen de musea het kabinet aan te sporen de cultuursector snel te openen. Het Limburgs Museum wordt eenmalig even een sportschool.

Zumba en bootcamp
Op woensdag 19 januari start er om 11:00 uur een zumba-les en om 12:30 uur een yoga-les. In de tentoonstelling Limburg ontstaat… steeds opnieuw is plek voor 12 culturele zumbasporters en 12 cultuurliefhebbende yogi’s. De lessen duren elk 45 minuten en worden gegeven door professionele instructeurs.

Voor elke sportieve deelnemer staat na de les een gezonde smoothie klaar in het Museumcafé.

Aanmelden
Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje naar [email protected], waarin je aangeeft aan welke les je wilt deelnemen en met hoeveel personen. Voor beide lessen zijn 12 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Goed om te weten

  • Deelname is gratis
  • Zorg ervoor dat je sportieve kleding en schoenen draagt en een handdoek meeneemt
  • Zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang van de les in het museum bent
  • Bij binnenkomst wordt elke deelnemer gecontroleerd op een geldige QR-code
  • Een mondkapje is verplicht bij binnenkomst, maar mag op de sportlocatie af
  • We hanteren overal in het museumgebouw 1,5 meter afstand

In een statement van de veiligheidsregio staat dat Burgemeester Antoin Scholten niet toe staat dat culturele instellingen morgen protesteren en toch open gaan. Het is onduidelijk of het museum toch voor één dag haar deuren opent.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen