Verlate bonustrack Kersmis in Venlo: Zondaagse Soep van Arno Adams

Foto: Kersmis in Venlo.

In november 2019 werd het album Kersmis in Venlo uitgebracht: een prachtig boekwerk met daarin vier kerstverhalen en veertien nieuwe, originele kerstliedjes in het dialect. Nu, twee jaar later, komt ‘Zondaagse Soep’ van Arno Adams als verlate bonustrack alsnog uit op Spotify en andere platforms.

Het eigenzinnige kerstnummer werd destijds wel opgenomen, maar de Belfeldse singer/songwriter was niet helemaal tevreden met het resultaat. Daarom werd besloten het nummer niet uit te brengen. Het verloren gewaande lied kwam enkele weken geleden boven water. Producer Léon Bartels: “Ik vond de sound en de sfeer in 2019 ook al heel lekker, maar voor Arno voelde het destijds niet helemaal goed. Toen ik het weer tegenkwam heb ik er nog wat aan zitten sleutelen en uiteindelijk viel het kwartje ook bij Arno: dit is gewoon een heel lekker nummer!”

Kersmis in Venlo
Het project is ontstaan vanuit een behoefte naar een kersliedjes in eigen taal. Venlo heeft een ongekende dialectscene die z’n gelijke niet kent in de provincie. Maar met kerst zijn het de Engelstalige liedjes die je overal hoort, er bestaan nauwelijks kerstliedjes in het dialect. Op de cd staan liedjes van Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Venlo Snackbar Dreamer, Jules Fransman, Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peeters en Michiel van der Grinten plus een instrumentale compositie van Egbert Derix.

Het album is nog steeds te koop bij Sounds Record Store in Venlo of te beluisteren via de digitale platforms.

 

Reacties

Cookieinstellingen