Inschrijving geopend: De Venlose Espelen ‘Wordt jij victorius?’

Foto: © Espelen.

Esportsbenelux gaat voor de gemeente Venlo in de maand januari een esportsmaand organiseren voor de jongeren in gemeente Venlo. Dit om de jongeren in de weer oplopende COVID-19 crisis te voorzien van entertainment nu dat de avond lockdown actief is.

De eigenaren Robi Janssen en Berrie Cortjens van Esportsbenelux wilde graag iets organiseren voor de jongeren in de gemeente Venlo en kwamen daarbij op de ‘Venlose Espelen’. De Venlose Espelen is een verwijzing naar het romeinse verleden van Venlo, waarin Venlo een onderdeel van het Romeinse Rijk was.

Het concept
Veel jongeren zitten op dit moment binnen door de pandemie, hierdoor liggen de sociale activiteiten stil waardoor het eenzaamheidsgevoel stijgt onder de doelgroep. Dit willen wij tackelen door het opbouwen van een community met behulp van de ‘Venlose Espelen’. Aangezien gemeente Venlo een Romeinse geschiedenis heeft en de Romeinen bekend stonden om hun evenementen in bijvoorbeeld het Colosseum willen wij dit stukje geschiedenis een nieuw leven inblazen met de ‘Venlose Espelen’.

In de maand januari zal elke week op zaterdag een toernooi georganiseerd worden met iedere week een andere game. Deze game zal worden voorzien van een complete livestream op Twitch. Met casters en een host willen wij als het ware het publiek naar het Colosseum brengen. Dit doen wij door alle stream, marketing en communicatie uitingen in de Romeinse stijl vorm te geven. Naast dat er een competitief element in deze maand zit wordt er ook voor educatie gezorgd. Tijdens de stream zullen er in de break educatieve video’s uitgezonden worden over de geschiedenis van Venlo in de Romeinse tijd. Wat heeft Venlo precies betekent? Wat hebben de Romeinen precies hier gedaan? Zijn er resten gevonden van deze tijd? Door juist ook een educatief element aan deze maand toe te voegen maken de jongeren niet alleen kans op prijzen maar leren ze ook iets tijdens deze maand.

Toernooien
Er zullen in de maand januari vier toernooien plaats vinden. Iedere week op zaterdagmiddag, waarbij deze toernooien allemaal uitgezonden worden op twitch.tv/esportsbenelux becommentarieert door bekende casters. Alleen jongeren die woonachtig zijn in de gemeente Venlo kunnen deelnemen aan deze toernooien. Daarnaast zullen meerdere esports namen uit de Benelux esports scene een bijdrage leveren aan deze maand. Zo zal Rocketbenelux de complete Rocket League stream uitvoeren. Daarnaast verzorgt VVV-Venlo esports verschillende giveaways tijdens de Twitch streams, zal VVV-Venlo esporter Tim aanschuiven als analist tijdens het Rocket League toernooi en zullen de esporters van VVV-Venlo de deelnemers voorzien van tips.

  • Zaterdag 8 januari 13:00-17:00 uur – FIFA 22 1v1 Toernooi
  • Zaterdag 15 januari 13:00-17:00 uur – Fortnite 1v1 Killrace Toernooi
  • Zaterdag 22 januari 13:00-17:00 uur – Rocket League 2v2 Double Elimination Toernooi
  • Zaterdag 29 januari 13:00-17:00 uur – Call of Duty Warzone – Dansen in Caldera Trio Toernooi

Prijzenpot
Voor elk toernooi is er een prijzenpot t.w.v. 200 euro beschikbaar gesteld. Daarnaast stelt het bedrijf uit de gemeente Venlo genaamd ‘Mysteryshirt’ ook prijzen beschikbaar. Het is dus belangrijk dat alle deelnemers hun virtuele zwaarden geslepen hebben om uiteindelijk als kampioen gekroond te worden in het virtuele ‘Colosseum’.
Alle jongeren van de gemeente Venlo zullen zich vanaf maandag 20 december kunnen aanmelden voor de toernooien. Benieuwd hoe de Venlose Espelen eruit gaan zien? Volg ons dan op Instagram of Facebook en join natuurlijk op een van de zaterdagen onze stream om een romeinse ervaring tot je te nemen.

Instagram: @venlose_espelen
Facebook: De Venlose Espelen
Twitch: https://twitch.tv/esportsbenelux

Reacties

Cookieinstellingen