Steingood Venlo, een nieuw project om te verven, vertellen en te verbinden

Foto: © Foto door Yentl Evers.

Cultuurmaker Eileen Bosch presenteert in het kader van Venlo Mien Hert het project Steingood. In het project worden er door middel van het beschilderen van Stein en het vertellen van verhalen mensen met elkaar verbonden. Vervolgens worden de Stein bij de wandeltochten van de Venloop verspreid door heel Venlo.

Verhalen en cultuur in één klap verspreiden
“Mijn moeder heeft mij geïnspireerd om Stein te gaan beschilderen. Ze had het bestaan ervan ontdekt en was er razend enthousiast mee bezig. Ik vond het eerst een beetje een suf idee, maar het was stiekem toch ontzettend leuk om te doen”, zegt Eileen Bosch, initiatiefnemer van het project. Nadat ze hier mensen over vertelde, kreeg ze van vrienden ineens appjes met foto’s van Stein, die ze gevonden hadden tijdens hun wandelingen. Mensen werden er blij van. “Toen ik vervolgens de reclame van Venlo Mien Hert zag, wist ik: ik moet hier iets mee doen.” Vervolgens had ze de hulp van Yentl Evers ingeschakeld om het idee voor het project uit te werken. Zo ontstond het idee om het verspreiden van verhalen te koppelen aan de Stein. “Ik ben eigenlijk opgeleid tot journalist en ik vind interviewen te gek. Nu kan ik verhalen schrijven én cultuur in één klap verspreiden.”

Verven, vertellen, verbinden
Aan het begin van het project worden de Stein beschilderd. Tijdens het verven van de Stein kunnen deelnemers hun verhaal vertellen: wat hebben ze geschilderd, wie zijn ze en wat willen ze met anderen delen? Dat kan in de vorm van een boodschap, anekdote of verhaal. Vervolgens worden de Stein meegegeven aan wandelaars die meedoen met de wandeltochten van de Venloop. Die wandelaars zorgen ervoor dat de Stein verspreid worden door heel Venlo. Uiteindelijk kunnen mensen de Stein vinden en de QR-code, die tijdens het verven achterop de Stein is geplakt, scannen om het verhaal van de maker te lezen.

Steentje bijdragen
Naast Yentl Evers zal ook Josje Wolters, bekend van Just For Fun, bijdragen aan het project. Zij zal ter inspiratie een voorbeeldboek ontwerpen, waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe de Stein beschilderd kunnen worden. Dit boek zal meegenomen worden naar elke groep die deelneemt aan Steingood, zodat de deelnemers er inspiratie uit kunnen putten.

Meedoen?
Bent u een cultuurvereniging, verzorgingstehuis of jeugdclub die wilt dat wij met uw leden komen verven, vertellen en verbinden? Dat kan! Stuur dan een bericht naar [email protected] of kijk op de website: www.steingoodvenlo.nl voor meer informatie.

Reacties