Stijgen en dalen op de Groote Heide en omgeving door Stichting het Limburgs Landschap

Foto: ©Stichting het Limburgs Landschap.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er regelmatig excursies georganiseerd. Op woensdag 4 november wordt er een opmerkelijke wandeling gehouden in het teken van stijgen en dalen. De excursie vertrekt om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Tennisclub, Postweg 44, 5913 PC in Venlo. De excursie is gratis en duurt ongeveer 2 uur. Stevig schoeisel wordt aanbevolen.

In verband met coronamatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender .

Voor vele wandelaars zal deze tocht een ontdekking zijn, want er moet best wel geklommen worden. Denk dus aan goede schoenen en een redelijke conditie. De Groote Heide is een 247 ha grotendeels vlak natuurgebied met heidevelden en bossen dat zich boven de steilrand in Venlo bevindt. In de overgang naar het vlakke terrein komen aan de noordwest zijde diverse hoogteverschillen voor die de wandelaars met de gidsen gaan verkennen. Onderweg zien de wandelaars ook de voormalige schietbanen en kogelvangers die in 2016 schoongemaakt en
gecontroleerd zijn op resten lood en munitie.

Reacties