Operagala van Theater Krefeld-Mönchengladbach voor het eerst te zien in Venlo

Foto: © Maaspoort - Rabobank zaal.

Venlo – Op zaterdag 6 november staat het Klein Operagala met grote stemmen in De Maaspoort in Venlo. Het is voor het eerst dat er een gastoptreden van Theater Krefeld-Mönchengladbach gepland staat in Venlo. De samenwerking is tot stand gekomen dankzij het euregionale project ‘Only 36 km to paradise’.

In 2020 is een start gemaakt met een onderzoek naar het verlagen van de drempel tot grensoverschrijdend theaterbezoek. Inmiddels hebben er bezoekersenquêtes en klankbordgroepen plaatsgevonden. Het eerste gastoptreden van Theater Krefeld-Mönchengladbach was al langer een wens. Vanwege corona moest het programma echter meerdere keren verplaatst worden. Nu het eindelijk zo ver is kijkt De Maaspoort uit naar het Operagala. “Een echte toevoeging voor ons programma, niet alleen voor de echte operaliefhebber maar dankzij het toegankelijke programma voor iedereen die houdt van theater.” zegt de programmeur van De Maaspoort, Maarten van Erp.

Het ‘Kleine’ Operagala ontstond de afgelopen maanden. Het is een programma met een internationale cast en een best-of-programma door leden van het muziektheaterensemble en de Niederrhein Opera Studio van het Theater Krefeld-Mönchengladbach. Een uitvoering van persoonlijk favoriete aria’s en tal van hoogtepunten uit het operarepertoire. Fragmenten uit La Traviata van Verdi, Der Liebestrank van Donizetti, Carmen en De Parelvissers van Bizet staan​​op het programma, evenals aria’s en duetten van Tsjaikovski, Mascagni, Rossini, Offenbach en Puccini. De toelichting is in het Nederlands.

Het Klein Operagala met grote stemmen is te zien op zaterdag 6 november om 20.15 uur in de Rabobank Venlo zaal. Tickets zijn vanaf € 31,50 verkrijgbaar via www.maaspoort.nl.

Reacties