Iconische Sfinx terug in binnenstad Venlo

© Petra Lenssen.
Foto:

Donderdag 30 september werd in De Maaspoort in Venlo een kleine versie van het iconische kunstwerk de Sfinx onthuld. De oorspronkelijke Sfinx werd in 1993 door Jacques en Ellen Scheuten van Scheuten Glas geschonken aan de stad Venlo ter ere van het 650-jarig bestaan.

Het ontwerp kwam van de Venlose kunstenaar Fons Schobbers. In oktober 2013 werd het beeld geplaatst. Helaas moest het kunstwerk na enkele maanden gesloopt worden vanwege onherstelbare schade door scheuren.

Een kleine versie van de Sfinx is nu geplaatst op de tweede etage van De Maaspoort bij de entree van restaurant Cabillaud. “Een prachtig kunstwerk. We zijn trots en blij dat we dit werk toegankelijk kunnen maken voor een groot publiek dankzij een bruikleen van de Scheuten Foundation.” Aldus de directeur-bestuurder van De Maaspoort, Leon Thommassen.

Ellen Scheuten was als voorzitter samen met de overige bestuursleden van de Scheuten Foundation, Joep van de Voort en Hay Thissen, aanwezig bij de onthulling van het beeld in De Maaspoort.

Jacques Scheuten heeft als ondernemer Scheuten Glas uitgebouwd tot een Europese topspeler met als specialiteit veredeling van glas, met vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Hij maakte als ondernemer het verschil door zijn focus op innovatie. Naast z’n ondernemerschap heeft Jacques samen met zijn vrouw Ellen altijd een zeer grote maatschappelijke betrokkenheid getoond. Een betrokkenheid die in 1994 tot de oprichting van de voorloper van de Jacques en Ellen Scheuten Foundation leidde. De Foundation ondersteunt projecten en activiteiten in Groot Venlo op het gebied van kunst en cultuur, sport, volksgezondheid, armoedebestrijding, architectuur en natuurbehoud. Jacques Scheuten overleed op 14 februari 2019.

De Sfinx zal ten minste tot 2029 te zien zijn in De Maaspoort.

© Petra Lenssen.


© Petra Lenssen.

Reacties