Ken & Robbie lanceren single in kader van wereld Alzheimer dag

Foto: © Ken & Robbie.

De uit Grubbenvorst en Venlo afkomstige artiesten Ken & Robbie brengen in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september hun single ‘Wie de Wind auk Weijt’ uit.

Het nummer laat de invloed van deze ziekte zien op de band tussen dementerende en zijn/haar naasten en familie. “Zes jaar geleden heeft mijn oma de diagnose dementie gekregen en vrij snel daarna vertelde zij haar wens dat ze zo graag zou willen dat ik een lied zou schrijven voor als zij er
niet meer is. Nu, zes jaar later, is ze in vergevorderd stadium dementie en vergeten wie ik ben. Dat gegeven hebben wij onder woorden gebracht in dit lied”, aldus Robbie. “Voor mij is het nummer een verwerkingsproces van ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de eerste coronagolf. Ik was werkzaam op een spoed corona afdeling voor dementerende en heb met eigen ogen gezien hoe snel deze ouderen achteruit gingen doordat fysiek contact met familie noodgedwongen verbroken werd en enkel online plaatsvond. Beelden die indruk hebben gemaakt.”, aldus Ken.

Met dit nummer willen Ken & Robbie in aanloop naar Wereld Alzheimer Dag aandacht vragen voor deze ziekte en mensen troost bieden. Geschreven vanuit eigen ervaringen, maar voor velen herkenbaar.

Luister hier het nummer op YouTube: Ken & Robbie | Wie De Wind Auk Weijt – YouTube. 

Reacties