Monumentaal postkantoor omgetoverd tot museum

Foto: ┬ę Keistadnieuws.

VENLO, KEULSEPOORT – Het monumentale postkantoor aan de Keulsepoort is de afgelopen jaren omgetoverd tot museum, aankomende zondag openen de deuren.

Tijdens de bouw van het postkantoor is gekozen voor een draagconstructie met kolommen, dit levert een groot vloeroppervlakte op waar het museum met flexibele binnenmuren de expositieruimte kan inrichten. Het ontwerp voor de renovatie is afkomstig van architectenbureau BiermanHenket en heeft diverse verwijzingen naar de vroegere functie van het gebouw. Zo is de goudkleurige gevel van het gebouw en het duikvenster geïnspireerd door enveloppen. Het museum is te betreden via 2 ingangen, een aan de Deken van Oppensingel en de andere aan de Keulsepoort (de oude hoofdentree van het postkantoor). Verder beschikt het museum over onder andere twee tentoonstellingsruimtes, een winkel, horeca, dakterras en een auditorium.

Cradle to Cradle was een belangrijk concept voor het museum. Het pand is gasloos en voor verwarmen wordt een warmtepomp gebruikt. Alle gebruikte materialen zijn zo veel mogelijk uit de regio gehaald en 100% recyclebaar.

Reacties