SPIJS! Foodfestival draait door

Foto: ©SPIJS! Foodfestival.

Gemeente Venlo en SPIJS! Foodfestival zijn gisteren met elkaar de definitieve voorwaarden overeengekomen inzake een vergunning voor SPIJS! Foodfestival op 12 september aanstaande in de Venlose binnenstad.

Het foodfestival is vanwege coronaperikelen dit jaar verzet naar de nazomer en anders van opzet dan gebruikelijk. Het vaste festivalterrein rondom de passantenhaven is éénmalig ingeruild voor een zevental locaties, verspreid door de Venlose binnenstad. Deze locaties zijn Peperstraat, Sint Jorisstraat, Parade, Keulse Poort, Nieuwstraat, Flujasplein en Wijngaardstraat. Door deze spreiding hoeft er geen evenementenvergunning afgegeven te worden en kan voldaan worden met een marktvergunning openbare ruimte.

Voorzitter Toine Schreinemachers is verguld met deze beslissing en prijst Gemeente Venlo in het coöperatief meedenken. “Er zijn uiteraard restricties, doch zijn we trots op de creativiteit en medewerking die tot deze oplossing heeft gezorgd. SPIJS! Foodfestival draait door, er valt weer iets te bieden”.

Vanwege deze speciale editie heeft het foodfestival de toevoeging “Circulaire” aan haar naam geplakt. Bezoekers kunnen in een rondo zich door de binnenstad begeven en op deze wijze toch deelnemende foodtrucks bezoeken. Om het evenement haar festivaluitstraling te laten behouden is er ingezet op een aanvullend programma met entertainment, dans, muziek en straattheater.

SPIJS! Foodfestival Circulaire wordt op 12 september 2021 gehouden in de Venlose binnenstad tussen 12:00 en 19:00 uur.

Reacties