Crowdfunding voor ‘It’s my life’ – een digitale dansvoorstelling van Urban Dance Studio Venlo

Foto: © Vera Huisman van VeVisuals.

VENLO – Het afgelopen jaar, waarin solitair leven de nieuwe moraal werd en de anderhalvemetermaatschappij haar intrede deed, had fikse gevolgen voor de gehele cultuursector. Musea en bioscopen gingen dicht, in de theaters bleef het doek gesloten. De klap kwam ook hard aan bij Urban Dance Studio uit Venlo, waar elke danser, ongeacht niveau of leeftijd, lessen kan volgen in alle mogelijke urban dance stijlen die er zijn.

Eigenaresse Aletta Smit en docententeam werden voor de uitdaging gesteld om hun dansers dát te bieden waar de dansstudio bekend om staat, namelijk om gepassioneerd en met veel plezier bezig te zijn met dans. Daarnaast is Urban Dance Studio niet alleen de plek waar simpelweg lessen worden gevolgd, voor veel dansers is het een tweede huis, waar ze hun hart kunnen luchten en gevoelens delen. Een soort hele grote familie dus, die zichzelf elk jaar in Theater de Maaspoort Venlo presenteert tijdens de Urban Dance Night, een voorstelling waarin maatschappelijke en wereldse thema’s uitgedrukt worden door choreografieën van alle verschillende dansgroepen.

Voor het tweede jaar op rij is het niet mogelijk om acte de présence op het podium te geven, daarom heeft Aletta iets heel nieuws bedacht. Urban Dance Night 15 heeft als thema ‘It’s my life’ en wordt dit jaar gepresenteerd als een digitale dansvoorstelling die in het teken staat van hoe mooi, hoe verwarrend, hoe lastig en zeer zeker hoe uitdagend het leven in coronatijd is. De emoties rondom het missen van vrienden en familie, de verbijstering over de rellen in Venlo, de veranderingen in het dagelijkse leven (waarbij kleine dingen grootse betekenis krijgen), de eenzaamheid die soms zo hard toeslaat. 320 dansers, verdeeld over 30 groepen en onder leiding van 8 choreografen nemen de kijker mee op reis nemen en laten zien wat de revue is gepasseerd is in het afgelopen jaar. Daartoe worden dansvideo’s en korte interviews opgenomen op verschillende mooie, herkenbare, memorabele, soms duistere en kille locaties in de gemeente Venlo. Dit alles wordt gemonteerd tot een anderhalf uur durende film die op 17 juli aanstaande om 19.30 uur gepresenteerd wordt tijdens een live show vanuit Urban Dance Studio, waarbij verschillende ‘special guests’ als verrassing digitaal zullen aanschuiven.

Dit groots opgezette evenement wordt gedragen door professionals en vrijwilligers die zich allemaal met hart en ziel inzetten om dit project te laten slagen. Om het financieel plaatje dat ermee gemoeid gaat rond te krijgen, is er een crowdfunding gestart via Voordekunst, het platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen