Jeugdeducatiefonds deelt boeken uit op Venlose scholen

Foto: © Toermalijn Tegelen via Gemeente Venlo.

Afgelopen donderdag, 8 april, hebben Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds en wethouder Schatorjé (Onderwijs) boeken uitgedeeld in groep 8 van de Tegelse basisschool De Toermalijn. Met de actie wil het Jeugdeducatiefonds het lezen onder kinderen stimuleren.

Ook op de andere aangesloten Venlose scholen, Kleurrijk, Taal&Lent en Mikado, worden de boeken binnenkort bezorgd.

Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind; dat is de doelstelling van het Jeugdeducatiefonds. Ondersteuning via het onderwijs is noodzakelijk, omdat uit onderzoek blijkt dat leerlingen uit de armste gezinnen het minder goed doen op school. Daardoor is er sprake van toenemende kansenongelijkheid.

“Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in een gezin zijn,” zegt wethouder Frans Schatorjé (Onderwijs). “En dat er weinig aandacht voor school is. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Dat doel ondersteunen we vanuit de gemeente van harte.”

Het Jeugdeducatiefonds is in gesprek met scholen in Venlo waar veel kinderen opgroeien in armoede en die ook in aanmerking willen komen voor een bijdrage uit het fonds. Het Jeugdeducatiefonds heeft een vangnetfunctie en is geen tweede gemeenteloket. Dus daar waar de Venlose jeugdfondsen geen uitkomst bieden, kan het Jeugdeducatiefonds mogelijk wel ondersteunen, bijvoorbeeld in de vorm van extra bijles.

Het boek dat uitgedeeld wordt is ‘Mijn dagen met Niets’, een kinderboek over Corona van Gouden Griffelwinnares Mireille Geus. Alle aangesloten scholen konden een aanvraag indienen voor dit boek. Voor meer info zie: www.jeugdeducatiefonds.nl.

 

Reacties